Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Clayton verrast Van Gerwen en verbreekt ongeslagen reeks, Harms en ‘Barney’ winnen wel

Afgelopen avond werden de tweede tweetal wedstrijden in de poules A-D gespeeld, waaronder drie Nederlanders in actie kwamen. Lees hier meer over wat de Nederlanders deden in Wolverhampton.

In de derde partij nam Wesley Harms het op tegen Mark Webster. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Webster 2 darts op tops om zijn eigen leg te houden, via D4 brak Harms naar een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste Webster een 87-finish voor de rebreak, Harms hield via tops zijn eigen leg en verzilverde daarmee de break. Webster kreeg 2 darts op D16 om zijn eigen leg te houden, maar miste. Met een belangrijke 80-finish brak Harms voor de tweede keer in de partij; 4-1. Met een 14-darter, inclusief een dubbel (!), wist Webster terug te breaken naar 4-2. Webster hield via D16 zijn eigen leg en kwam terug tot 4-3. In de achtste leg miste Harms een 115-finish op D18, maar mocht terug komen en raakte vervolgens D9 voor een 5-3 overwinning. Alle kansen nog voor ‘Sparky’ om door te gaan naar de laatste 16.

In de vierde partij nam Raymond van Barneveld het op tegen Adam Smith-Neale. Net als tegen Ratajski kon Van Barneveld zijn tegenstander maar niet breaken. Van Barneveld kreeg wel kansen op de dubbels in de legs van Smith-Neale maar miste elke keer. Zo maakte Smith-Neale er met een 110-finish 4-4 van. De beslissende leg mocht Van Barneveld beginnen, maar het was Smith-Neale die als eerste matchdarts kreeg. De Engelsman kreeg in totaal 4 matchdarts, maar miste ze allemaal. Via D10 wist de Nederlander alsnog de partij binnen te slepen in zijn voordeel; 5-4.

In de zevende partij nam Michael van Gerwen het op tegen Jonny Clayton. Van Gerwen begon goed door in de eerste leg meteen te breaken met een 94-finish in 12 darts. Met een knappe 64-finish brak Clayton meteen terug naar 1-1. In de derde leg gooide Van Gerwen 171 en Clayton 180, maar het was de Nederlander die met een 11-darter wederom brak. Met een prachtige 10-darter verzilverde Van Gerwen de break voor een 3-1 voorsprong. Met een 80-finish hield Clayton ook zijn eigen leg voor 3-2. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de achtste leg miste Van Gerwen 3 matchdarts, Clayton profiteerde en gooide 58 uit voor 4-4. De beslissende leg mocht Clayton beginnen en met een zeer knappe 14-darter wist Clayton alsnog de partij te winnen. Daarmee verbreekt hij de ongeslagen reeks van Michael van Gerwen op de Grand Slam of Darts!

Bekijk hieronder de overige uitslagen terug:
Michael Unterbuchner 5-2 Steve Hine (D)
Gary Robson 5-4 Joe Murnan (A)
Wesley Harms 5-3 Mark Webster (C)
Raymond van Barneveld 5-4 Adam Smith-Neale (B)
James Wade 5-3 Keegan Brown (C)
Michael Smith 5-4 Krzysztof Ratajski (B)
Jonny Clayton 5-4 Michael van Gerwen (A)
Gary Anderson 5-1 Ian White (D)

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.