Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jonny Clayton vs Dirk van Duijvenbode

Clayton verslaat ‘Aubergenius’ met 2-1

In de avond mocht Jonny Clayton het opnemen tegen de Nederlandse Dirk van Duijvenbode. Dit beloofde een super pot te worden en dat was het ook. Clayton won met 2-1 van Van Duijvenbode. Lees hier meer. 

Set 1

Clayton mocht de wedstrijd beginnen, maar deed dit niet heel succesvol. In een leg waarbij hij wel als eerst ‘in’ is, gooide de Nederlander een maximum en weet tops te checken voor een 1-0 voorsprong. Nadat Van Duijvenbode wist te breken, begon hij de volgende leg ook meteen goed. Clayton was pas bij de achtste dart ‘in’ met dubbel elf. Net als in de leg hiervoor mist Van Duijvenbode een 132-finish, maar zet hij hem weg op tops. Deze wist hij opnieuw moeiteloos te checken waardoor hij de break verzilverde. In de derde leg werd het spannend. Clayton was meteen in, waar Van Duijvenbode pas bij de vijfde dart in was. Dit wist hij recht te trekken, waardoor hij als eerste op een finish mocht gooien. De Nederlander miste 128 op de bull, waarna Clayton 88 miste op de bull. Vervolgens miste Van Duijvenbode een handje vol pijlen op dubbel 16, waardoor Clayton 25 kon checken voor zijn eerste leg deze wedstrijd. Beide heren waren bij de eerste dart in, maar met een geweldige 156-finish wist ‘Aubergenius’ de eerste set binnen te slepen met 3-1. 

Set 2

Na de eerste set stond het gemiddelde er een heel stuk beter uit voor de Nederlander. Van Duijvenbode gooide in set 1 gemiddeld 98, waar ‘The Ferret’ gemiddeld maar 68 wist te gooien. De Nederlander mocht deze set beginnen en hij kwam meteen ‘in’. Hij gooide een goede leg en wist meteen dubbel 18 te checken om zijn eigen leg te houden. In de leg hierna had Van Duijvenbode moeite met zijn eerste dubbel te vinden. Hij kwam pas bij de negende dart ‘in’, waardoor Clayton met gemak 1-1 kon maken. Beide heren kwamen in de volgende leg met hun tweede dart ‘in’, maar met een zeer belangrijke 130-finish op dubbel 5 wist ‘The Ferret’ voor het eerst de Nederlander te breken. De leg hierna was een sterke leg van de man uit Wales. Van Duijvenbode kreeg nog een kansje op 157 maar ging de mist bij de tweede dart. Clayton checkte netjes 36 en de tweede set ging met 3-1 naar ‘The Ferret’. 

Set 3

De laatste set mocht de man uit Wales opnieuw beginnen. De Nederlander gooide een maximum score, maar miste een 134-finish op dubbel 7, waardoor Clayton met twee darts 54 kon checken. Hij hield hiermee zijn eigen leg. Net zoals in de vorige set, had Van Duijvenbode wat moeite met iets of iemand uit het publiek. Het leek hem af te leiden en maakte hem boos. Clayton ging rustig door met zijn punten gooien. Hij miste een 90-finish op de bull, maar ook de 156-finish van de Nederlander ging niet uit. ‘The Ferret’ checkte dubbel 17 om te breken. Het werd 2-0 voor Clayton. In de opeenvolgende leg had Van Duijvenbode een gelukje. Waar hij een 116-finish miste op tops, miste Clayton twee matchdarts bij 58. Hierna wist ‘Aubergenius’ dubbel 10 te checken om terug te breken. De Nederlander mocht de laatste leg beginnen, maar kwam niet meteen ‘in’. Clayton wel, waardoor hij het voortouw nam. Beide hadden een aantal beurten zonder triples. Clayton mist 105 voor de wedstrijd op dubbel 16, waarna Van Duijvenbode 111 miste op zijn favoriete dubbel; dubbel 18. Hierna wist Clayton het wel af te maken en won de laatste leg ook met 3-1. 

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 80.95 / 41.18%
Dirk van Duijvenbode: 82.37 / 35.71%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *