Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jonny Clayton

Clayton wint vierde last-leg decider op rij

Jonny Clayton heeft weer voor een verrassing gezorgd. Na Michael van Gerwen was ook Peter Wright een slachtoffer van de sterke laatste leg van Jonny Clayton. Clayton mag later op de avond aantreden tegen Mervyn King voor de titel.

Na de uitschakeling van Gerwyn Price, is er een grote kanshebber uit. Peter Wright en Jonny Clayton zouden daar graag van willen profiteren. Jonny Clayton heeft al een grote kanshebber uitgeschakeld met Michael van Gerwen. Peter Wright speelde het hele toernooi al goed, Clayton is dit toernooi de man van de dubbels. Vanmiddag had hij een finishpercentage van 91%

Wright profiteert van missers Clayton

Het finishen van Clayton was deze wedstrijd niet zo geniaal. De eerste drie legs was er nog weinig aan de hand voor Clayton. Hij zorgde ervoor dat hij binnen vijf beurten uit was, Wright kon dit in het begin niet bijbenen en moest zo legs toestaan. Jonny Clayton wist de eerste leg te houden, vervolgens wist hij te breaken en deze break wist hij ook nog te verzilveren. Daarna was het de beurt aan Wright. Hij wist eerst zijn leg te houden met een 14-darter en vervolgens mocht hij ook breaken met een 14-darter. Voor de vierde leg miste Clayton al een pijltje om Wright te breaken en in de vijfde leg miste hij er zelfs twee. Zo kon Wright terugkomen tot 3-2.

Vreemde keus Wright kost hem eigen leg

Het was wel een wedstrijd op sterk niveau, na de zesde leg stond Clayton een gemiddelde van 110.93 staan en Wright 101.74. Jonny Clayton bleef in de tweede sessie ook scorend de betere, maar had moeite om dit op het scorebord uit te drukken. In de achtste leg die Peter Wright begonnen was, miste Clayton twee pijltjes op de dubbel. Wright besloot vervolgens om op 80 gelijk voor tops te gaan, hij gooide deze beurt geen enkele punt. Clayton profiteerde en plaatste zijn tweede break deze wedstrijd. Mede door deze break won Clayton deze sessie ook weer met 3-2 en lag hij op koers voor een finaleplek.

Clayton bleef ontzettend veel scoren maar ook veel missen. Peter Wright moest er alles aan doen om nog twee breaks te forceren en zal nu elke kans moeten pakken. In de dertiende leg miste Clayton drie pijlen op de dubbel, maar Wright miste ook weer twee pijlen. Wright liet hier dus een belangrijke kans op een break liggen. In de volgende leg die Clayton was begonnen, kreeg Wright eerst de kans op 88 en vervolgens nogmaals op 25. Dit keer profiteerde Wright wel en zo kon Wright na de break een poging doen om weer gelijk te komen.

Opnieuw beslissende leg

Deze leg won Wright en zo kwam hij op 8-8 en werd het een best of 5 legs. Het initiatief lag bij Clayton en dus zou Wright nog een keer moeten breaken. De eerste kans verging omdat Clayton keurig in vijf beurten uit was. In de volgende leg kwam Wright onder druk te staan in zijn leg, Clayton stond te wachten op de dubbel en Wright moest 72 uitgooien. Dit deed hij met een kans op D20. De tweede breakkans van Wright verging ook en dus stond Clayton ook op matchpoint. Deze zou hij moeten verzilveren in een laatste leg, want Wright hield zijn eigen leg. Net zoals gisteren gooide Clayton weer een 180er in de laatste leg. Hij rondde de wedstrijd ook af met een 62-finish en dus won hij voor de vierde wedstrijd achter elkaar via een last-leg decider.

Gemiddeldes / finishpercentage:
Jonny Clayton: 104.09 / 31.43%
Peter Wright: 99.95 / 58.82%

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *