Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gabriel Clemens

Clemens maakt indruk, King langs Baggish

Mervyn King en Gabriel Clemens hebben de derde ronde bereikt van het PDC WK. Zij wonnen de twee openingswedstrijden van de avondsessie op dag 7. Lees hier meer.

Mervyn King vs Danny Baggish

Mervyn King behoort tot het meubilair van de PDC, maar dit jaar was de Engelsman maar weinig op TV te zien. Op het WK krijgt hij de kans om zijn jaar goed te maken. Met Danny Baggish trof hij aan taaie tegenstander en dat viel in de eerste paar legs ook te zien. De Amerikaan kwam snel op 2-0, nadat King meerdere pijlen op de dubbels miste. Baggish miste daarna zelf één pijl voor de set, waardoor King er alsnog een beslissende leg uitsleepte. ‘The King’ zette zichzelf hierin na 12 pijlen weg onder de 100, en doordat Baggish er niet meer aan te pas kwam was het ook de Engelsman die alsnog de set won.

Met een 12-darter kwam King daarna als een raket uit de pauze. Meteen viel hij echter stil: Baggish hield zijn eigen leg in 20 pijlen. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna ‘The Gambler’ in de beslissende leg wederom stil viel. King gooide een 17-darter en verdubbelde zijn voorsprong. Baggish staat er echter om bekend een vechter te zijn en dat liet hij ook vandaag weer zien. In zijn eigen set kwam hij snel 2-0 voor, waarna hij King weer terug zou komen. Dit keer was hij wel de sterkste in de beslissende leg: hij overleefde één matchdart, waarna hij de achterstand verkleinde. Door meteen een break te pakken in de vierde set kreeg hij weer hoop. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna een belangrijk moment volgde. King miste één pijl om op 2-2 te komen, waarna Baggish 112 uitgooide om in sets weer op gelijke hoogte te komen.

Door vier missers van King kwam Baggish zelfs weer op voorsprong in de partij. Het vertrouwen was er bij Amerikaan, maar dit bleek drie legs later niks waard. King wist op dit belangrijke moment de scores te vinden, waardoor hij met legs in 12, 15 en 14 pijlen de wedstrijd alsnog binnensleepte. Voor Baggish betekend dit ook automatisch het einde van zijn profcarrière: ‘The Gambler’ keert niet terug op Q-School.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Mervyn King: 93.74 / 37.5%
Danny Baggish: 88.01 / 39.3%

Gabriel Clemens vs William O’Connor

De tweede partij van de avond werd gestart door William O’Connor en deed dat met een 16-darter. Gabriel Clemens antwoordde geweldig, met een 84-finish in 11 darts kwam hij op gelijke hoogte. Legs 3 en 4 gingen ook met de darts mee, waardoor er een beslissende leg moest komen. In die beslissende leg kreeg de Ier twee pijlen op dubbel 18 om de eerste set naar zich toe te trekken, maar werden gemist. Hierdoor kon Clemens in 13 darts op een 1-0 voorsprong in sets komen.

Na een korte pauze kreeg O’Connor twee pijlen om Clemens in de eerste leg te breaken, maar weer werd er gemist. Clemens hield in 17 darts zijn eigen leg, waarna hij met een 62-finish O’Connor brak. Toch gaf ‘The Magpie’ niet op in de tweede set, met een 74-finish brak hij meteen terug waarna hij in 14 darts de break verzilverde; 2-2. Wederom was het Duitser die piekte op het juiste moment, met een geweldige 131-finish trok hij ook deze set naar zich toe; 2-0 in sets.

Na de laatste pauze werd O’Connor meteen weer gebroken, hiervoor was een 17-darter van Clemens genoeg. Dit vervolgde hij met een fantastische 132-finish en was zo één leg verwijderd van de derde ronde. In de derde ronde kreeg O’Connor nog een kans om in de wedstrijd te blijven, maar deze kans liet hij ook onbenut. Hij miste 6 pijlen op de dubbel, waarna ‘The German Giant’ het via dubbel 3 afmaakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gabriel Clemens: 95,64 / 39,1%
William O’Connor: 91,86 / 21,1%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *