Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Clemens verrast, Suljovic, Wright en Smith winnen

Vanavond stonden er wederom 5 wedstrijden op het programma tijdens de World Matchplay in Milton Keynes. Met Peter Wright, Michael Smith en Rob Cross verschenen grote namen aan de oche. Hieronder lees je hoe het de spelers verging.

Mensur Suljovic 12 – 10 Jamie Hughes

Mensur Suljovic mocht de tweede avond van de World Matchplay aftrappen tegen Jamie Hughes en, na een aantal slordige beurten van beide mannen, wist hij ook zijn eigen leg te houden via de dubbel 3. Beide mannen spelen een sterke tweede leg en met een 13-darter gaat de leg naar Hughes. Suljovic wist de derde leg te behouden en met een 12-darter wist de Oostenrijker, in de vierde leg, de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. Hughes kreeg een kans om terug te breken, maar 90 ging niet uit. Met een 101 finish bracht Suljovic de stand op 4-1. Hughes kwam als beste uit de eerste pauze, want leg 6, 7 gingen naar de Engelsman. Suljovic herstelde goed en wist in leg 8 meteen de break terug te plaatsen. Met een 50 finish werd de stand 5-3 voor “The Gentle”. Ook leg 9 ging niet met de darts mee. Suljovic kreeg 121 niet tot 0, waarna Hughes de dubbel 8 raakte. “Yozza” wist ook de tiende leg te winnen en hiermee gingen beide spelers met een gelijke stand de tweede pauze in. Beide mannen hielden hun eigen leg na de onderbreking, maar in leg 13 werd een break geplaatst. Via de dubbel 20 kwam Hughes voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en ook leg 14 ging naar Hughes. Suljovic leek opnieuw te worden gebroken, maar vanaf 108 wist de Oostenrijker toch de leg te behouden. Met een knappe 65 finish wist Hughes op een 9-7 voorsprong en dus ook op matchpoint te komen. Met een 12-darter behield Suljovic zijn eigen leg, maar hij moest Hughes nog een keer breken om in de wedstrijd te blijven. Vanaf 128 kreeg Hughes zijn eerste matchdart op de bulls-eye, maar deze werd gemist. Met een stand van 9-9 was de verlenging dus een feit. De eerste 2 legs van de verlenging gingen met de darts mee, waarna Hughes op 10-10 de kans kreeg om te breken. Dit lukte niet, waarna Suljovic een hele knappe 127 finish produceerde. Hughes moest zijn eigen leg behouden en kreeg de kans vanaf 97. Dit ging echter niet uit, waarna Suljovic zijn eerste matchdart kreeg vanaf 112. De dubbel 16 werd geraakt, waardoor “The Gentle” deze partij naar zich toe wist te trekken!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Mensur Suljovic: 100,5 / 44%
Jamie Hughes: 101,1 / 40%

Rob Cross 8 – 10 Gabriel Clemens

Cross mocht de derde wedstrijd van de avond beginnen en zag zich meteen gebroken worden door Clemens. 110 was nog teveel voor de Duitser, maar de dubbel 18 werd daarna wel gevonden. Ook de tweede leg deelde Clemens een tikje uit. Met Cross op 8 wist de “German Giant” 127 uit te gooien en hiermee op een 2-0 voorsprong te komen. Beide spelers hielden daarna de eigen legs. Met een 3-2 tussenstand gingen de heren de eerste pauze in. De eerste 2 legs na de pauze leverden 2 breaks op, waarna Clemens zijn eigen leg weer eens wist te behouden met een mooie 170 finish. Toch gingen de laatste 2 legs van deze sessie allebei naar Cross, waardoor de stand 5-5 werd en de heren hun tweede pauze ingingen. De elfde leg ging naar Cross met een 113 finish en ook Clemens wist zijn eigen leg te behouden. De Duitser leek zich, na een heel matig begin, steeds meer op zijn plek te voelen op het podium, want in leg 13 wist hij Cross te breken. Beide spelers hielden hierna hu eigen leg, waardoor de tussenstand 8-7 werd in het voordeel van de Duitser. Clemens kwam niet in de problemen in zijn eigen leg en haalde deze binnen met een 14-darter. Cross moest de twee daaropvolgende legs zien te winnen, maar hij kwam in de eerste van die legs meteen in de problemen. Met Clemens op 52 gooide Cross een heel belangrijke 110 finish. In de achttiende leg kreeg Clemens voor het eerst matchdarts en door de dubbel 8 te raken, plaatste Gabriel Clemens zich voor de volgende ronde!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Gabriel Clemens: 89,2 / 56%
Rob Cross: 94,4 / 35%

Peter Wright 10 – 8 Jose de Sousa

De Portugese debutant mocht beginnen aan de 4e wedstrijd van de avond, maar zonder al te veel succes. Peter Wright kon namelijk gelijk een break afsnoepen na een misser op de dubbel van de Sousa. Die break werd gelijk weer teruggepakt door de Portugees in 18 darts. Een 161 finish voor “The Special One” zorgde ervoor dat de break werd verzilverd voor de 1-2. Een 17 darter was daarna goed genoeg voor de Schot om zijn eigen leg te houden. Het is wel de Sousa die met een voorsprong de eerste pauze in ging door middel van een 14 darter. Het was ook de Sousa die sterk uit de pauze kwam door gelijk Wright weer te breken en hij wist vervolgens ook die break te verzilveren voor een 2-5 voorsprong. Peter Wright wist hierna wel zijn eigen leg te houden in 14 darts, wat werd vervolgd door de Sousa die ook weer zijn eigen leg hield nadat Wright kansjes liet liggen op de dubbel. De leg voor de tweede pauze werd eenvoudig door de Schot gewonnen, een 12 darter voor de 4-6. Met een 101 finish kwam de Portugees uit de pauze waardoor hij nog maar 3 legs verwijderd was van de overwinning. Beide mannen pakte vervolgens hun eigen legs in 15 en 16 darts voor een tussenstand van 5-8. Peter Wright wist zijn momenten wel uit te kiezen want na zijn eigen leg weer te houden brak hij de Sousa in de 15e leg door middel van een 144 finish terwijl de Sousa stond te wachten op 48, 7-8. De gelijke stand was ook een feit nadat “Snakebite” zijn eigen leg weer wist te houden in 15 darts. Na 3 darts te missen op de dubbels door de Portugees kon Peter Wright instappen voor de break en de 9-8 voorsprong. 3 match darts waren er voor nodig om de wedstrijd te beëindigen, maar dan was het toch Peter Wright die de spannende wedstrijd wist te winnen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Peter Wright: 98,9 / 48%
Jose de Sousa: 96,2 / 38%

Michael Smith 10 – 3 Jonny Clayton

Het was de altijd sympathieke Jonny Clayton die de laatste wedstrijd van de avond mocht aftrappen en deed dit niet echt op een al te beste wijze, 6 darts werden op de dubbel gemist waardoor Smith gelijk een break kon bemachtigen. Clayton brak wel gelijk weer terug door een 126 finish, maar het was Smith die ook hierna weer terug brak door middel van een 103 finish. Het was ook Smith die voor het eerst zijn eigen leg hield voor de 3-1 voorsprong. De Engelsman ging de eerste pauze in met nog een break in zijn broekzak, een 18 darter voor de 4-1. Deze break werd ook na de pauze door “Bully boy” verzilverd via een 12 darter. Hierna volgde een periode van dominantie voor Smith, er werden 3 legs op rij gepakt zonder een pijl op de dubbel te missen. Clayton wist wel nog een keertje terug te breken voor de tweede pauze in 12 darts. Hierna wist Clayton nog de break te verzilveren maar hij was simpelweg niet opgewassen tegen Michael Smith in deze wedstrijd, 2 legs werden in 27 darts gepakt door de man uit St. Helens en hij mag het opnemen in de volgende ronde tegen Mensur Suljovic.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Michael Smith: 101,0 / 63%
Jonny Clayton 91,1 / 20%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *