Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gabriel Clemens

Clemens na beslissende leg voorbij Kleermaker

Nadat Dirk van Duijvenbode voor het eerste Nederlandse succes had gezorgd op de Players Championship Finals was Martijn Kleermaker de tweede landgenoot die in actie kwam. Hij nam het op tegen de Gabriel Clemens

Clemens beter op de dubbels

De burenruzie tussen Duitsland en Nederland werd begonnen door Gabriel Clemens. Beide spelers kwamen moeizaam op gang, maar het was toch Clemens die de leg wist te behouden via de dubbel 20. Kleermaker wist meteen wat terug te doen door zijn leg met een 11-darter binnen te slepen. Kleermaker was ook in leg 3 scorend de betere, maar wist hiervan niet te profiteren. Na een gemiste dart voor de break van Kleermaker, was het Clemens die de dubbel 18 wist te vinden om 2-1 voor te komen. Clemens zette Kleermaker onder druk in de vierde leg en met een 13-darter wist “The German Giant” de break voorsprong te pakken. Kleermaker deed meteen iets terug door Clemens terug te breken met een 14-darter, maar keek nog steeds tegen een 3-2 achterstand aan.

Sterke laatste leg beslist duel

De zesde leg werd begonnen door Kleermaker, die met een 65 finish terugkwam tot 3-3. Clemens wist in de zevende leg het initiatief te behouden en de leg met een 14-darter te winnen. Kleermaker kon zich geen fouten meer veroorloven, maar hij moest in leg 8 meteen in de achtervolging. Clemens kreeg de kans om te breken vanaf 170, maar slaagde hier niet in. Kleermaker mocht het gaan proberen vanaf 110 en via de dubbel 20 bracht hij de stand weer in evenwicht. Clemens gooide een sterke achtste leg, maar omdat 124 gemist werd, kreeg Kleermaker de kans om te breken. Kleermaker bracht de 146 overgebleven punten op 0 en pakte de broodnodige break voorsprong. Met een knappe 88 finish wist Clemens echter direct terug te breken, waarna een allesbeslissende laatste leg gespeeld werd. Beide spelers begonnen deze leg goed, maar Clemens had het voordeel de leg te zijn begonnen. De Duitser gooide een ijzersterke laatste leg en besliste met een 13-darter de partij in zijn voordeel.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gabriel Clemens: 97,38 / 54,55%
Martijn Kleermaker: 96,90 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *