Co Stompe - World Seniors Championship

Co Stompé niet voorbij John Part op Senioren WK

Vrijdagavond was het dan tijd voor de eerste Nederlanders op het World Seniors Darts Championship van 2023. Co Stompé mocht het opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen John Part.

Een 1-1 tussenstand bij eerste onderbreking

Stompé mocht de wedstrijd beginnen, maar dit bleek geen aanvankelijk geen voordeel voor de Nederlander. De eerste twee legs lukte het de Nederlander niet binnen de zes beurten op 0 te staan, waardoor ‘The Matchstick’ al snel tegen een 2-0 achterstand in legs aankeek. Stompé rechtte echter de rug, kwam terug tot 2-2 in legs en ook de beslissende leg in set één was een prooi voor Stompé via tops.

Ook in de tweede set gingen de eerste twee legs naar de Canadees Part. Stompé kreeg in de tweede set nog wel de kans om wat terug te doen, maar de Nederlander kreeg zijn ene pijl op tops niet geraakt. Part stapte in, raakte de dubbel 10 en kwam op 1-1 in sets.

Stompé en Part houden elkaar in evenwicht

In de derde set was het dan eindelijk Stompé die de eerste leg wist te pakken. Met een nette 72-finish kwam ‘The Matchstick’ op een 1-0 voorsprong in legs. Na de voorsprong gooide Stompé geen sterke leg en Part kon met een 22-darter weer op gelijke hoogte komen. De Nederlander bleef echter het initiatief houden en met een 19-darter kwam Stompé opnieuw op voorsprong. Part kwam in de vierde leg, na veel gemiste dubbels, weer op gelijke hoogte. Opnieuw moest een vijfde leg uitkomst bieden. Stompé begon deze nog overtuigend, maar kon niet doorzetten. Part produceerde een 126-finish en kwam op 1-2 in sets.

In de vierde set deed Stompé meteen wat terug. Mede door een 180-score kwam de Nederlander op tops uit en werd de leg via de dubbel 15 gewonnen. ‘The Matchstick’ kreeg kansen genoeg om op 2-0 te komen, maar leverde zijn leg in omdat Part de dubbel 10 raakte. Part liet op zijn beurt Stompé in de derde leg weer leven, want Stompé mocht profiteren van de missers van de Canadees. De Nederlander kwam op een 2-1 voorsprong in legs via de dubbel 12. Via de dubbel 5 kwam Stompé op 2-2 in sets en moest de beslissende set gespeeld worden.

Part beslist laatste set

De laatste set werd begonnen door Stompé en de Nederlander deed dit met verve. Hij leek aanvankelijk in de problemen te komen, maar een knappe 96-finish bracht Stompé op een 1-0 voorsprong. Part nam in de tweede leg afstand van Stompé en kwam via de dubbel 8 op 1-1. Stompé liet het er echter niet bij zitten en opende de derde leg met een 180-score. Het betekende echter geen legwinst voor de Nederlander. Part gooide een 65-finish en kwam op matchpoint. In de vierde leg nam Part al snel afstand en met een 49-finish plaatste John Part zich voor de volgende ronde.