Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Cody Harris en Nick Fullwell pakken eerste titels van het jaar

Cody Harris en Nick Fullwell hebben de titels verdeeld tijdens Challenge Tour 9 en 10. De Nieuw Zeelander deed dit met een aantal hoge gemiddeldes, door zijn overwinning staat hij nu ook derde op de Order of Merit. Lees hier meer.

Challenge Tour 9
Het eerste toernooi van het derde weekend kende twee finalisten die vorig jaar beide een toernooi wisten te winnen: Cody Harris en Martin Atkins. De darter uit Nieuw Zeeland won vorig jaar ook het negende toernooi. Dit jaar kende hij een aantal lastige toernooien, maar langzaam aan begint hij op stoom te raken. Hij rekende in zijn eerste duel af met Shane McGuirk (5-4), waarna met William Borland (5-1) en Jimmy McKirdy (5-3) twee Schotten werden verslagen. Na nipte overwinningen op Jimmy Hendriks (5-4) en Mark Walsh (5-3) bereikte hij via Boris Koltsov (5-2) en Jason Wilson (5-1) de finale. Atkins kende net als Harris een lastige start van het jaar, maar dat bleek dit toernooi niet zo te zijn. Hij versloeg achtereenvolgens David Adshead (5-2), Colin Osborne (5-3), Prakash Jiwa (5-0) en Steve Hine (5-0). In de kwartfinale was hij nipt te sterk voor Andrew Gilding (5-4), waarna hij in de halve finale met 5-3 won van Andy Jenkins. Diezelfde Jenkins had in de kwartfinale tegen David Ladley nog een 9-darter gegooid.

De Engelsman Atkins mocht aan de finale beginnen, maar het was Harris die met een 14-darter meteen de voorsprong pakte. Met nog een 14-darter verdubbelde hij de voorsprong, waarna Atkins met een 11-darter ook op het bord kwam. Bij deze geweldige leg zou het echter blijven. Harris gooide achtereenvolgens legs in 13, 14 en 15 pijlen, waardoor de Kiwi zijn tweede toernooizege op de Challenge Tour in zijn carrière pakte.

Cody Harris: 103.4/83%
Martin Atkins: 92.6/50%

Challenge Tour 10
In de tweede finale van de dag stonden er ook twee voormalig PDC-toernooi winnaars tegen elkaar: Nathan Rafferty tegen Nick Fullwell. Rafferty won dit jaar nog een titel op de Development Tour, terwijl Fullwell twee Challenge Tours won en ook ooit het WK haalde. De Noord-Ier Rafferty begon met twee lastige wedstrijden, maar tegen zowel Diogo Portela als Rusty-Jake Rodriguez won hij met 5-4. Kevin Garcia werd ruimer verslagen (5-1), waarna ook tegen Christopher Bent en Kyle McKinstry in een beslissende leg werden verslagen, 5-4. In de halve finale was hij met 5-3 te sterk voor Shane McGuirk. Fullwell hoefde maar één keer een beslissende leg te spelen, dit tegen Francis Carragher. Een ronde eerder versloeg hij Joe Davis met 5-3, een ronde later Wes Newton met 5-2. Achtereenvolgens was hij daarna te sterk voor David Evans (5-2), Gary Blades (5-1), Mareno Michels (5-2) en Cody Harris (5-2).

Rafferty won de bull in de finale en mocht beginnen, maar hij zag Fullwell een 106-finish gooien en verloor zo de leg. De Engelsman kreeg in zijn eigen leg daarna 20 pijlen de tijd en verdubbelde de voorsprong. Met een 15-darter en 105-finish pakte hij weer een break, waarna hij in 21 pijlen weer zijn eigen leg hield. Rafferty pakte nog een leg in 21 pijlen, waarna Fullwell met nog maar eens een 100+ finish, dit keer een 115, de wedstrijd won.

Nick Fullwell: 86.3/56%
Nathan Rafferty: 80.2/11%

Nederlanders
Mareno Michels was de beste Nederlander van de dag. ‘The Miracle’ haalde tijdens CT9 de laatste 16 (5-3 Boris Koltsov), tijdens CT10 was de kwartfinale pas zijn eindstation (5-2 Nick Fullwell). Zes Nederlanders haalden de laatste 32. Berry van Peer, Danny van Trijp, Arjan Konterman, Jimmy Hendriks en Wessel Nijman deden dit tijdens het eerste toernooi van de dag, Alexander Merkx behaalde deze ronde tijdens het tweede toernooi.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *