Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
reece colley

Colley en Kay verdelen titels op UK Development Tour

Reece Colley en Keelan Kay hebben toegeslagen op de UK Development Tour. Beide spelers versloegen de ongelukkige Dom Taylor in de finale. Lees hier meer.

Development Tour 1

Net als in Duitsland werd vandaag ook in Engeland een begin gemaakt aan de Development Tour. Een heel rits aan topspelers reisden af naar Milton Keynes: Keane Barry en Ted Evetts behoorden tot de grootste namen. Met een plek bij de laatste 16 kende Evetts een goede start, Barry verloor al in zijn eerste wedstrijd van Nathan Rafferty. Uiteindelijk bleven er in de kwartfinale weinig grote namen meer over. Reece Colley en Dom Taylor wisten zich hieruit naar de finale te knokken. Met een 4-0 overwinning startte Colley sterk, waarna ook Nathan Rafferty (4-2) en Danny Key (4-1) klop kregen. Ted Evetts werd met maar liefst 4-0 ingemaakt, waarna de Gibraltarees Justin Hewitt in de kwartfinale met 5-2 werd verslagen. Cameron Anderson volgde in de halve finale met dezelfde uitslag.

Dom Taylor maakte de laatste twee jaar al indruk op de Development Tour en wist nu dan ook eindelijk een finale te halen. Hij startte de dag fantastisch met een gemiddelde van 103.65 in zijn overwinning op Tavis Dudeney (4-1), waarna hij talent Lewis Williams met 4-2 versloeg. Lennon Craddock (4-0), Jaikob Selby-Rivas (4-2) en Bradley Brooks (5-2) werden ook aan de zegekar gebonden. Joshua Richardson was het laatste slachtoffer, hij kreeg met 5-3 klop.

Beide mannen waren op jacht naar hun eerste titel bij de PDC en dat bracht zenuwen met zich mee. Een mooie finale werd het daarom niet. Door beide steeds hun eigen legs te houden werd het 3-2 voor Taylor. Hij leek ook de kans op 4-2 te gaan krijgen, maar een 136-finish van Colley voorkwam dit. Een 12-darter van Colley zorgde daarna meteen ook voor de break, waardoor de wedstrijd volledig omgedraaid was. Een 19-darter was daarna voldoende voor de titel.

Reece Colley: 80.72 / 38%
Dom Taylor: 81.98 / 21%

Development Tour 2

Een verrassende winnaar in toernooi één en dus kunnen de favorieten aan de bak in het tweede toernooi van de dag. Toch lukt dit ook nu weer niet. Barry en Evetts liggen er voor de kwartfinale al uit en ook Lewis Williams kan nog geen potten breken. Dom Taylor kan dat wel: weer staat de jonge Engelsman in de finale. Met Keelan Kay treft hij daar een speler die in Engeland al vele jeugdtitels won. Taylor begint wederom goed aan het toernooi en rijgt overwinningen op Danny Goddard (4-3), Jake Williams (4-0), Ben West (4-2) en Jack Dickinson (4-1) aan elkaar. Alex Jacques krijgt met 4-1 klop, waarna ook Leighton Calder (5-3) en Fred Box (5-0) geen schijn van kans hebben.

Keelan Kay haalde vorig jaar zijn eerste finale op de Development Tour en wist dat succes vandaag te herhalen. Met een 4-2 overwinning op Lewis Bennett begon hij rustig aan toernooi twee, waarna hij zelf beter ging spelen en ook Daniel Castle (4-0), Coby Jones-Swanson (4-3) en Joe Davis (4-0) werden verslagen. De Ier Conor Heneghan was ook geen al te groot obstakel (5-3), waarna met Liam Meek (5-3) de laatste hindernis ook redelijk eenvoudig werd genomen.

De laatste finale van de dag (inclusief de finales in Duitsland) werd ook de spannendste finale van de dag. Dit leek lang niet zo: Taylor nam na een 2-1 achterstand een 4-2 voorsprong. Hij kreeg drie legs om de zege over de lijn te trekken, maar dit kwam er niet van door sterk spel van zijn tegenstander. Kay hield zijn eigen leg in 17-pijlen, waarna hij brak in 14. In de beslissende leg kreeg Taylor nog een pijl voor de wedstrijd vanaf 117, maar nadat hij die miste sloeg Kay wel toe. Een eerste titel voor Kay, die ook al sterk begon aan de Challenge Tour dit jaar.

Keelan Kay: 87.06 / 31%
Dom Taylor: 87.91 / 33%

Order of Merit

  1. Reece Colley 2100
  2. Keelan Kay 2000
  3. Dom Taylor 2000
  4. Liam Meek 700
  5. Cameron Anderson 700
  6. Joshua Richardson 700
  7. Fred Box 600
  8. Bradley Brooks 400
  9. Conor Heneghan 350
  10. Nathan Rafferty 350
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *