Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Controversiële Corey Cadby terug op de Tour: pakt tourkaart

Corey Cadby is terug op het PDC-circuit. De Australiër die in 2018 als complete verrassing de finale van de UK Open bereikte (en net zo snel weer van de aardbodem verdween) won op dag 2 van Q-School. In Kalkar won de 27-jarige darter in de finale van de Tsjech Karel Sedlacek: 6-3.

Cadby is een controversieel figuur binnen de dartwereld. De darter gaf in 2019 zijn tourkaart al na 1 jaar terug en werd in datzelfde jaar gezocht door de Australische politie.

De Nederlandse darters presteerden goed. Maar liefst 6 darters behaalde de laatste 16 en pakte belangrijke punten. Gian van Veen, Chris Landman, Derk Telnekes en Jelle Klaasen verloren, terwijl Roelofs en Kuivenhoven de hoop van Nederland bleken.

Ronny Huybrechts moet aan de bak
Aan het begin van de dag verloor Niels Zonneveld verrassend van de Duitser Marco Grafweg (6-4). Ook Moreno Blom strandde in de eerste ronde. De man die op dag 1 nog in de finale stond – Ronny Huybrechts – moest ook eerste ronde zitten.

Sterke Klaasen
Klaasen en Kuivenhoven registreerden beiden gemiddeldes van boven de 100. Met name Kuivenhoven was on fire. De man die zijn tourkaart verloor eind 2022 gooide 3 keer op rij boven de 100 gemiddeld. Dan hoor je thuis op de PDC Tour natuurlijk.

Onbekende Duitser
Toch was dag 2 vooral het feestje van de onbekende Duitser Pascal Rupprecht. De 22-jarige darter gooide voor Q-School nog geen enkel PDC-toernooi, maar heeft zijn tourkaart via de ranglijst zo goed als in zijn broekzak. Ook de 20-jarige Roelofs gooide opnieuw goed. De darter uit Ochten lijkt ook op weg te zijn naar tourkaartwinst.

Beste Nederlanders
Aangezien Roelofs in de kwartfinale verloor van Rupprecht (6-2), was alle Nederlandse hoop gericht op Kuivenhoven. De tweevoudig WK-deelnemer strandde na een kraker tegen Karel Sedlacek (6-5) in de halve finale.

De rechtstreekse PDC-tourkaart werd uiteindelijk verdeeld onder Cadly of Sedlacek. Een Australiër tegen een Tsjech in de finale. In een spannende finale liet Cadby absolute kwaliteit zijn. Met een gemiddelde van 101.13 won de Australiër met 6-4 en won zo zijn tourkaart terug.

Uitslagen

Kwartfinale
Pascal Rupprecht 6-2 Owen Roelofs
Corey Cadby 6-1 Sebastian Bialecki
Karel Sedlacek 6-4 Kenny Neyens
Maik Kuivenhoven 6-3 Daniel Klose

Halve Finale
Karel Sedlacek 6-5 Maik Kuivenhoven
Corey Cadby 6-5 Pascal Rupprecht

Finale
Corey Cadby 6-3 Karel Sedlacek

Ranking

1. Pascal Rupprecht 7 (+33)
2. Maik Kuivenhoven 6 (+30)
3. Owen Roelofs 6 (+15)
4. Ronny Huybrechts 5 (+21)
5. Karel Sedlacek 5 (+7)
6. Andy Baetens 4 (+20)
7. Daniel Klose 4 (+17)
8. Jacques Labre 4 (+8)
9. Niels Zonneveld 4 (+6)
10. Jelle Klaasen 3 (+15)

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *