Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Cor Dekker gaat debuut maken op Euro Tour, Dennis Nilsson naar Zwolle

Afgelopen weekend werden er 4 Euro Tour Qualifiers gespeeld in Denemarken voor de PDC Nordic & Baltic. Dennis Nilsson, Daniel Larsson, Cor Dekker en Teuvo Haverinen kwalificeerden zich voor een Euro Tour. Lees hier meer. 

Dutch Darts Masters
Vrijdagmiddag begon het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters met 19 spelers. Het waren uiteindelijk de Zweed Dennis Nilsson en de Deen Ivan Springborg die de finale haalden. Nilsson bereikte de finale met overwinningen op Jesper Skovgaard (6-0), Andreas Harrysson (6-2) en Pauli Finnilä (6-1). Springborg bereikte zijn eerste Euro Tour Qualifier finale ten koste van Mats Andersson (6-5), Niels Heinsoe (6-3) en Ulf Ceder (6-5). In de finale nam Springborg een 4-0 voorsprong, maar met o.a. een 13-darter en twee 15-darters won Nilsson 6 legs op een rij waardoor hij zich kwalificeerde voor de Dutch Darts Masters.

Halve finales:
Dennis Nilsson 6-1 Pauli Finnilä
Ivan Springborg 6-5 Ulf Ceder

Finale:
Dennis Nilsson 6-4 Ivan Springborg

Czech Darts Open
Vrijdagavond stond ook het kwalificatietoernooi voor de eerste editie van de Czech Darts Open op het programma. Aan dit kwalificatietoernooi deden 23 spelers mee. Uiteindelijk bleven twee Zweden over die in de finale tegen elkaar speelden. Daniel Larsson bereikte de finale met overwinningen op Mindaugas Barauskas (6-2),  Andreas Toft Jørgensen (6-1), Jesper Skovgaard (6-2) en Niels Jørgen Hansen (6-2). De andere Zweed die in de finale stond was Johan Engström. Hij bereikte de finale ten koste van Dennis Nilsson (6-1), Thobias Johnsson (6-2), Andreas Harrysson (6-4) en Kim Viljanen (6-3). In de finale noteerde Larsson een gemiddelde van 101,8 en won daarmee de finale met 6-3. Larsson zien we dus terug in Praag later dit jaar.

Halve finales:
Daniel Larsson 6-2 Niels Jørgen Hansen
Johan Engström 6-3 Kim Viljanen

Finale:
Danie Larsson 6-3 Johan Engström

Austrian Darts Championship
Zaterdagavond stond de qualifier voor de Austrian Darts Championship gepland in Denemarken. In totaal deden 25 een poging voor een ticket voor de Euro Tour. Uiteindelijk bleven de Nederlandse Noor Cor Dekker en de Litouwer Mindaugas Baruaskas over die de finale mochten spelen. Dekker bereikte eindelijk weer eens een finale. Dit deed hij met overwinningen op Niklas Olsson (6-3), Vitor Charrua (6-3), Per Laursen (6-1) en Oskar Lukasiak (6-4). Barauskas bereikte zijn eerste finale door Rickard Tingvall (6-1), Matthías Örn Friðriksson (6-1), Daniel Larsson (6-5) en Roland Lenngren (6-4) te verslaan. In de finale kwam Barauskas 2-1 voor, maar dankzij o.a een 138-finish nam Dekker een 5-2 voorsprong. Barauskas kwam vervolgens sterk terug tot 5-4 en miste tops voor 5-5. Met een 13-darter pakte Dekker de 6-4 overwinning en gaat hij later dit jaar zijn Euro Tour debuut maken in Vienna.

Halve finales:
Cor Dekker 6-4 Oskar Lukasiak
Mindaugas Barauskas 6-4 Roland Lenngren

Finale:
Cor Dekker 6-4 Mindaugas Barauskas

Danish Darts Open
Het laatste kwalificatietoernooi van het weekend was die voor de Danish Darts Open, de Denen mochten hier niet aan meedoen. De finalisten kwalificeerden zich voor deze Euro Tour. Het kwalificatietoernooi begon met slechts 15 spelers. De finales gingen tussen Ulf Ceder, Dennis Nilsson en Teuvo Haverinen en Andreas Harrysson. Ceder had in de eerste ronde een bye en versloeg in de kwartfinales Pauli Finnila. Nilsson had alle moeite met twee IJslanders, Hallgrimur Egilsson (6-4) en Matthías Örn Friðriksson (6-3). Teuvo Haverinen versloeg Pétur Gudmundsson (6-1) en Mindaugas Barauskas (6-4). Andreas Harrysson bereikte de finale met twee keer een 6-5 overwinning op Veijo Viinikka en Göran Eriksson. De eerste finale werd met 6-4 gewonnen door Dennis Nilsson. De tweede halve finale werd gewonnen door de Fin Teuvo Haverinen met 6-5, die zijn debuut gaat maken op de Euro Tour!

Kwartfinales:
Ulf Ceder 6-1 Pauli Finnilä
Dennis Nilsson 6-3  Matthías Örn Friðriksson
Teuvo Haverinen 6-4 Mindaugas Barauskas
Andreas Harrysson 6-5 Göran Eriksson

Halve finales:
Dennis Nilsson 6-4 Ulf Ceder
Teuvo Haverinen 6-5 Andreas Harrysson

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *