Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Cross finalist op PCF na zege op Clayton

Rob Cross heeft de finale bereikt op de Players Championship Finals. De Engelsman was in de halve finale te sterk voor een matige Jonny Clayton: 11-7.

In 2017 troffen Jonny Clayton en Rob Cross elkaar al in de halve finale van de Players Championship Finals. Cross werd een ruime maand later wereldkampioen, en nu vijf jaar later treffen ze elkaar weer bij de laatste vier van dit toernooi. Cross leek er vandaag weer zin in te hebben. De Engelsman opende met een 17-darter, waarna een 132-finish volgde voor een 12-darter. Toch was het Clayton die met een voorsprong de pauze in ging: met legs in 18, 17 en 16 pijlen draaide hij de wedstrijd om.

De wedstrijd bleef daarna even gelijk op gaan, totdat Cross in de negende leg een 11-darter vond om de Welshman te breken. Door vervolgens ook nog een 127-finish te gooien, met Clayton wachtend op 32, deelde hij een extra klap uit. Clayton wist daarna de aansluiting weer wat te vinden, maar Cross bleef stug zijn eigen legs houden. De stand kwam snel op 8-6, waarna Cross de kans kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. ‘Voltage’ miste echter twee pijlen op de dubbels, waardoor Clayton onstapte. Toch bleef het hierbij voor ‘The Ferret’. Met legs in 16, 15 en 16 pijlen maakte Cross het vakkundig af, waardoor hij voor het eerst de finale op de Players Championship Finals behaalde.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Jonny Clayton: 93.86 / 29.2%
Rob Cross: 97.83 / 39.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *