Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Cross grijpt titel: ‘Voltage’ tevreden op vakantie

Rob Cross heeft het laatste ranking-toernooi voor de ‘zomerstop’ bij de PDC gewonnen. ‘Voltage’ piekte richting het einde van de dag en versloeg Luke Humphries in de finale: 8-3.

Hoe verging de dag?

Met Keegan Brown won er op Players Championship 23 alweer een verrassende naam, al voor de zoveelste keer dit jaar. Elke speler lijkt een toernooi te kunnen winnen, terwijl ook elke speler een 9-darter lijkt te kunnen gooien. Jack Main, die gisteren al een perfecte leg gooide, deed dat vandaag nog eens dunnetjes over. Jim McEwan gooide geen 9-darter, maar versloeg wel knap Peter Wright in de eerste ronde (6-5). Dave Chisnall, Martin Lukeman en Martin Schindler noteerden daarnaast alle drie gemiddeldes van boven de 108.

Steve Beaton en Mickey Mansell deden dat een ronde later nog een stukje beter. Beaton kwam uit op 110.41, Mansell op 110.58. Richting het einde van de dag leken de gemiddeldes wel wat op te drogen: Madars Razma en Chris Dobey haalden zo de kwartfinales zonder geweldig te spelen. Toch waren er nog twee speler die het beste voor het einde had bewaard. Met een gemiddelde van 111.14 versloeg Luke Humphries Martin Schindler, waarna Rob Cross tot een gemiddelde van 109.49 kwam tegen Chris Dobey.

Humphries, die aan een geweldig jaar bezig is, was in de eerste ronde nog teruggekomen van een 5-3 achterstand tegen Danny Baggish. Ook tegen Jules van Dongen (die zelf voor het eerst dit jaar de laatste 32 haalde) had hij het lastig. Vanaf de laatste 16 ging het lopen tegen achtereenvolgend Matt Campbell (6-3), Dimitri van den Bergh (6-3) en Martin Schindler (7-3). Cross kreeg het vooral lastig tegen Keane Barry: de Ier stond 5-3 voor, maar kreeg geen enkele matchdart. Mickey Mansell (6-1) en José de Sousa (6-4) werden ook verslagen, waarna Chris Dobey (7-4) dus het laatste slachtoffer was.

Finale

Rob Cross won nog geen titel dit jaar en was dus vastberaden om daar verandering in te brengen. Na drie legs keek hij tegen een achterstand aan, maar hierna kwam hij los. In 17 pijlen hield hij zijn eigen leg, waarna een 12-darter hem de break opleverde. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna nog een versnelling van ‘Voltage’ volgde. Met legs in 14, 12 14 en 15 pijlen snelde hij naar de titel. Een ideaal moment voor de Engelsman om een titel te pakken: hij kan met een gerust hart op vakantie, aangezien hij de World Series of Darts Qualifier van morgen overslaat. Het PDC-circuit reist deze maand verder nog wel af naar Australië, maar de meeste profs zullen na morgen gaan genieten van een maandje rust.

Luke Humphries: 97.41 / 27%
Rob Cross: 98.87 / 47%

Nederlanders

Een ietwat mindere dag voor onze landgenoten in Barnsley vandaag: slechts twee spelers wisten voorbij de tweede ronde te komen. Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort haalden uiteindelijk beide de laatste 16, waarin zij verloren van respectievelijk Madars Razma (6-3) en José de Sousa (6-1). Danny Noppert verloor in de tweede ronde verrassende van Jamie Clark (6-5), terwijl Raymond van Barneveld zijn rampweek completeerde met weer een nederlaag in zijn openingswedstrijd: Shaun Wilkinson was met 6-3 te sterk.

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-3 Dimitri van den Bergh
Martin Schindler 6-5 Madars Razma
Chris Dobey 6-3 Mensur Suljovic
Rob Cross 6-4 José de Sousa

Halve Finales
Luke Humphries 7-3 Martin Schindler
Rob Cross 7-4 Chris Dobey

Finale
Rob Cross 8-3 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *