Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Cross in een kraker langs Williams, EK-kampioen ook door

Rob Cross en Ross Smith hebben afgelopen vrijdagmiddag zich geplaatst voor de derde ronde van het WK en mogen na kerst terug komen in Alexandra Palace. Lees hier meer.

Ross Smith vs Darius Labanauskas

In de partij van de middag kwam de European Champion Ross Smith in actie, hij nam het op tegen Darius Labanauskas. Het was de Litouwer die de wedstrijd begon door een 90-finish in zijn eigen leg uit te gooien. Smith antwoordde prima met een 17-darter in zijn eigen leg. Legs 3 en 4 gingen ook met de darts mee, waardoor er een vijfde leg aan te pas moest komen. Het was de Engelsman die op het juiste moment piekte, met zes perfecte pijlen trok hij in 10 darts de eerste set naar zich toe.

In de eerste leg van de tweede set kreeg Labanauskas één kans om Smith meteen te breaken, maar miste tops voor een 105-finish. Hierdoor hield Smith in 16 darts zijn eigen leg. Dit volgde hij op met een 11- en 14-darter waardoor de tweede set met 3-0 werd gewonnen, inclusief een set gemiddelde van 110!

In de derde set werd Labanauskas meteen gebroken, doordat Smith een 14-darter gooide. Deze break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, ‘Lucky D’ gooide 86 uit via de bull. Nadat beide heren vervolgens hun eigen leg hielden, moest er weer een beslissende leg aan te pas komen. ‘Smudger’ begon met vijf perfecte pijlen en kreeg één matchdart op een 149-finish, maar die werd gemist. Labanauskas hield zijn zenuwen in bedwang en kwam dankzij een 13-darter terug tot 2-1 in sets.

In de vierde set gingen alle legs met de darts mee. Zo hield Smith in 16 en 17 pijlen zijn eigen legs, terwijl Labanauskas dit deed met finishes van 65 en 136. In de derde beslissende leg van de partij trok Smith de partij nu wel over de lijn, met een 76-finish versloeg Labanauskas met 3-1 in sets (3-2,3-0,2-3,3-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 100,97 / 57,9%
Darius Labanauskas: 93,85 / 70%

Rob Cross vs Scott Williams

In de laatste partij van de middagsessie namen twee vrienden het tegen elkaar op, de nummer 6 geplaatste Rob Cross tegen Scott Williams. Williams mocht de wedstrijd beginnen, maar liet zich meteen breaken door Cross die dubbel 12 raakte. Dit vervolgde hij met een 106-finish. Een leg later kwam Williams dan wel op het scorebord, met een 14-darter kwam hij terug tot 2-1. In de vierde leg kreeg Cross één pijl om de set al naar zich toe te trekken, maar een 70-finish werd gemist op dubbel 16. Williams gooide dubbel 18 en brak zo terug naar 2-2. In de vijfde leg was een 17-darter van ‘Shaggy’ genoeg om toch zijn eigen set te houden.

In de tweede set werden alle legs gehouden door de speler die hem begon. Williams deed dit mede dankzij een 111-finish in legs twee. In de beslissende vijfde leg produceerde ‘Voltage’ een 14-darter om de wedstrijd op gelijke hoogte te brengen; 1-1 in sets.

Na de laatste pauze leek Williams eenvoudig zijn eigen leg te houden, maar miste drie pijlen op de dubbel. Cross stapte in een brak met een 72-finish. Een leg later gebeurde het omgekeerde; Cross miste twee pijlen op de dubbel, waarna Williams via dubbel 10 terug brak. In de derde leg had Williams weer veel moeite met de dubbels, er werd drie keer gemist. Opnieuw was daar Cross die met de tweede 72-finish van de set brak; 2-1. Williams antwoordde geweldig, met een 12-darter zorgde hij voor de vierde break op een rij. In de vijfde leg waren beide heren aan elkaar gewaagd, maar dankzij een knappe 82-finish pakte ‘Voltage’ toch de set af.

Dit goede gevoel nam hij mee aan het begin van de vierde set, met een 56-finish hield hij zijn eigen leg. Williams kwam meteen met een antwoord, hij checkte 68 met Cross wachtend op dubbel 18. Cross gooide vervolgens een matige eigen leg en werd daarmee afgestraft, Williams gooide een 15-darter voor de break. Williams mocht nu zelf beginnen om een beslissende set af te dwingen, maar dit lukte niet. Hij begon zijn eigen leg met drie scores zonder triple, Cross pakte zijn kans en brak in 15 darts meteen terug. Cross mocht nu beginnen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, en dit gebeurde. De Engelsman begon met twee scores van 140, om uiteindelijk in 14 darts met 3-1 (3-2,2-3,2-3,2-3) te winnen van zijn goede vriend en trainingspartner Scott Williams.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 99,32 / 57,9%
Scott Williams: 96,98 / 40,9%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *