Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Boris Krcmar - PDC World Championship 2023

Cross nog altijd in topvorm, Krcmar verslaat Aspinall

Op dag één van de Poland Darts Masters wist slechts één ongeplaatste speler te verrassen. Regerend kampioen Micheal van Gerwen kende weinig problemen in zijn openingspartij en is door naar de kwartfinale. Peter Wright is ook door naar kwartfinale met een whitewash. Lees meer.

De Poland Darts Masters is met 17.000 toeschouwers het op één na grootse World Series-toernooi ooit. De acht beste darters van de wereld nemen het in Polen op tegen 8 Oost-Europese spelers. De Kroaat Boris Krcmar was de enige lokale speler die zich wist te plaatsen voor de kwartfinale, de twee meter lange speler uit Kroatië wist doormiddel van een 127-finish de wedstrijd te winnen met 6-4 van Nathan Aspinall.

Cross zet vorm door, Smith wint na matige start

Rob Cross nam het op tegen de Pool Sebastian Bialecki, Bialecki die in 2022 de kwartfinale van de UK open wist te bereiken was niet opgewassen tegen Cross. Met finishes van 100,116 en 156 wist ‘Voltage’ deze wedstrijd te winnen met 6-1. Smith speelde in zijn partij tegen Radek Szaganski die aardig wat tegenstand wist te bieden tegen ‘Bully Boy’. Na een 2-0 achterstand wist de Pool het om te draaien naar een 3-4 voorsprong. Smith werd toen even wakker geschud en liep snel weg van Szaganski en wist de volgende drie legs allemaal te winnen. Met een 6-4 overwinning plaatste de Engelsman zich voor de kwartfinale.

Wright met een whitewash, regerend kampioen wint

Peter Wright die de laatste tijd in zeer slechte vorm verkeerd wist met gemak te winnen. Zijn tegenstander Jacek Krupka wist niet op het scorebord te komen, ondanks een gemiddelde van 84 voor Wright wist hij hier te winnen met 6-0. Krupka was met een gemiddelde van 64 gewoon weg niet goed genoeg. Micheal van Gerwen, die vorig jaar wist te winnen in Polen, kende vandaag ook weinig tegenstand, de Nederlander was te sterk voor de Tsjech Karel Sedlacek. Met een 115-finish wist Van Gerwen deze wedstrijd te winnen met 6-1.

Littler ongeduldig, Bunting en Humphries winnen ook in Polen

De 22-jarige Adam Gawlas was niet de jongste speler op het podium, hij nam het namelijk op tegen Luke Littler. Gawlas heeft een zeer langzame speelstijl wat er uiteindelijk voor zorgde dat Littler zijn concentratie kwijt raakte, na een snelle 5-1 voorsprong wist de Tsjech nog terug te komen tot 5-4. In de laatste leg wist Littler de versnelling weer te vinden en won deze wedstrijd met 6-4. Stephen Bunting nam het op tegen de beste Poolse speler in Krzysztof Ratajski, die hiervoor al regelmatig van Bunting had gewonnen. Vandaag was Bunting te sterk voor Ratasjki die met een 118-finish toch nog op het scorebord wist te komen. Bunting won de wedstrijd mede door een 116-finish met 6-1. Wereldkampioen Luke Humphries mocht de avond afsluiten tegen de onbekende Hongaar Gyorgy Jehirszki. Na een 5-0 achterstand wist de Hongaar met een 11-darter toch een leg te winnen. Humphries plaatste zich met een 6-1 overwinning als laatste voor de kwartfinale.

Uitslagen

Laatste 16
Rob Cross 6-1 Sebastian Bialecki
Boris Krcmar 6-4 Nathan Aspinall
Micheal Smith 6-4 Radek Szaganski
Peter Wrighr 6-0 Jacek Krupka
Micheal van Gerwen 6-1 Karel Sedlacek
Luke Littler 6-4 Adam Gawlas
Steven Bunting 6-1 Krzysztof Ratasjki
Luke Humphries 6-1 Gyorgy Jehirszki

Kwartfinales
Rob Cross vs Steven Bunting
Luke Humphries vs Micheal Smith
Luke Littler vs Peter Wright
Micheal van Gerwen vs Boris Krcmar

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *