Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Cross nieuwe leider na gelijkspel Van Gerwen

Afgelopen avond is de tweede helft van de Premier League van start gegaan in Belfast. Er werden nu geen 5 maar 4 wedstrijden in een best of 14 legs format gespeeld. Lees hier meer. 

Mensur Suljovic vs James Wade
De avond begon met een partij tussen Mensur Suljovic en James Wade. Wade begon als beste aan de partij, hij pakte de eerste twee legs met finishes van 80 en 71. Suljovic kwam vervolgens sterk terug, want hij won 3 legs op een rij voor een 3-2 voorsprong. Met een 56-finish hield Wade zijn eigen leg voor 3-3. In de zevende leg miste Suljovic 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 96-finish brak Wade naar een 4-3 voorsprong. Wade wist de break niet te verzilveren, hij miste een 71-finish op tops. Met een 14-darter van de Oostenrijker werd het 4-4. In de negende leg miste beide heren dubbels, uiteindelijk hield Suljovic zijn eigen leg voor een 5-4 voorsprong. Met een 68-finish wist Suljovic te breaken en pakte met een 10-darter het eerste punt; 7-4. Wade bleef in de partij door zijn eigen leg te houden met een 54-finish. Met een 137-finish brak Wade naar 7-6 en had ‘The Machine’ nog een klein beetje hoop op een punt. Uiteindelijk was het Suljovic die toch de overwinning pakte. In de laatste leg van de partij gooide ‘The Gentle’ 7 perfecte darts, uiteindelijk pakte Suljovic via een 14-darter de 8-6 overwinning.

Michael Smith vs Peter Wright
De tweede partij van de avond gingen tussen de twee spelers die onderaan staan in de Premier League, Peter Wright en Michael Smith. De eerste 10 legs gingen met de darts mee. Smith miste een 68-finish op tops om zijn eigen leg te houden in de elfde leg, Wright profiteerde met een 44-finish en brak zo naar een 6-5 voorsprong. Echter wist hij de break niet te verzilveren, met een 56-finish in 14 darts brak Smith gelijk terug naar 6-6. Met een knappe 12-darter en een 85-finish via de bull leverde Smith het eerste punt op. Uiteindelijk hield Wright ook zijn eigen leg en zo moeten beide heren genoegen nemen met een punt; 7-7.

Rob Cross vs Daryl Gurney
De derde partij was op papier een kraker. Een wedstrijd tussen de nummer 2 en 4 van de ranking. De Engelsman, Rob Cross, mocht de wedstrijd beginnen. De ex-wereldkampioen begon goed aan de wedstrijd, terwijl Gurney wat minder begon. Toch gingen de eerste legs met de darts mee, en na gemiste kansen om 3-1 te maken, werd het alsnog 2-2 via tops. De eerste break kwam kort hierna. Cross wist de Noord-Ier via een 100-finish namelijk te breaken en daardoor 4-2 te maken. Langzamerhand kwam Daryl Gurney in de wedstrijd en wist Cross weer te breaken. Met een nóg mooiere finish: 112 werd uitgegooid (4-3). Een nieuwe break van Cross volgde (5-3) en daarna gingen de legs met de pijlen mee (6-4). Een punt werd veilig gesteld via dubbel 8 na een 180’er (7-4). Met een 124-finish en een pijl die nog net hangt in de bull stelde Rob Cross zijn ruime winst vast. Het werd 8-4.

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price
Gerwyn Price heeft nog nooit gewonnen van Michael van Gerwen. Zou deze Van Gerwen-fobie vanavond overgaan? Het antwoord is kort: nee. Toch werd de wedstrijd door beide mannen niet goed begonnen. De eerste break van de wedstrijd kwam van de Welshman: na 3 missers op de dubbel van Van Gerwen, maakte Price via dubbel 10 de 1-2. De break werd verzilverd met een 90-finish (1-3). Met een fenomenale finish van 128 steeg het vertrouwen voor ‘The Iceman’ en pakte een flinke voorsprong op de Nederlander (1-4). Na opnieuw een misser van Van Gerwen, behield Price zijn leg en maakte dus 1-5. Het lukte Van Gerwen om wat terug te doen, een break weg te poetsen. De volgende drie legs gingen namelijk naar de Nederlander 4-5. Vervolgens hield Price zijn eigen leg via tops en was dus nog maar een leg verwijderd van een punt (4-6). Van Gerwen wist nog zijn eigen leg te houden (5-6), maar wist door opnieuw 3 pijlen te missen op de dubbel Price er niet van af te houden het punt veilig te stellen (5-7). Met een 90-finish via 18, dubbel 18, dubbel 18 maakte Van Gerwen 6-7, wat een vuistje van Price waard was. Maar het lukte hem niet om te winnen, de Welshman miste twee matchpijlen op tops. Voor van Gerwen waren 2 pijlen om 82 uit te gooien genoeg, en dus werd ook voor hem een punt veiliggesteld.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *