Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Rob Cross

Cross profiteert van afwezige Cullen

In de tweede halve finale wordt bepaald wie de tegenstander wordt van Michael van Gerwen in de finale. de wereldkampioen van 2018 Rob Cross neemt het op tegen Joe Cullen. Cross heeft Barry, Dolan en De Sousa uitgeschakeld, Cullen heeft Evetts, Borland en Suljovic uitgeschakeld. Lees hier alles over de wedstrijd.

Cullen krijgt geen leg

Het begin van deze wedstrijd is volledig voor Rob Cross. Joe Cullen geeft in deze halve finale totaal niet thuis. Scorend scheelt het zo’n 30 punten per beurt en in het gemiddelde scheelt het ook dertien punten. Dit scorende verschil is te groot voor Cullen om kansen te creëren. Cullen heeft in twee legs één pijltje op de dubbel gekregen vanaf hoge finishes, deze pijlen gingen beiden mis en daar profiteerde Cross goed van. Cross gooit wel een goede wedstrijd, Hij gooit een 100+ gemiddelde in de eerste sessie en gooide vijf van de zeven pijlen raak op de dubbel. Er is nog geen vuiltje aan de lucht voor Cross.

Cullen voorkomt witwas

Joe Cullen kreeg deze partij helemaal niets voor elkaar. Hij kon de pijlen niet in binnen de vlakken houden en hij kon de trippels ook maar moeilijk vinden. De wedstrijd krabbelde zo voort zonder dat Cullen ook maar een kans kon creëren. Scorend gooide Cullen rond de 85 gemiddeld. In de achtste leg kreeg Cullen een kansje op de Bull vanaf 135. Rob Cross leek in de tweede sessie al onderweg naar de witwas, maar in de tiende leg was het zover. Met de hoogste finish van de wedstrijd, wist Cullen vanaf 126 op het scorebord te komen. Hij gaat de tweede commercialbreak in met een 9-1 achterstand. Rob Cross hield in de tweede sessie sterk de concentratie vast. Hij gooide net iets onder de 100 gemiddeld en heeft een finishpercentage van 60%

Cross naar finale

De wedstrijd was na twee sessies natuurlijk al beslist. In de derde sessie tekende Cross nog wel voor een hoogtepunt, hij gooide gelijk in de eerste leg 107 uit. In de tweede leg mocht Cullen toch nog een legje houden, vervolgens was het voor Cross tijd om het af te maken. Vervolgens wist Cullen onder aanmoediging van Cross nog een legje te pakken, maar daarna was het klaar. Cross kan zich weer opmaken voor een finale.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Rob Cross: 96.74 / 64.7%
Joe Cullen: 87.32 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *