Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Cross slaat toe: tweede titel van het jaar voor ‘Voltage’

Rob Cross heeft in Barnsley zijn tweede titel van het jaar gepakt. In de finale was de Engelsman een maatje te groot voor Peter Wright: 8-4.

Hoe verging de dag?

Dave Chisnall en Damon Heta, qua vorm misschien wel dé twee beste spelers van de wereld op dit moment, sloegen toe op de eerste twee dagen van de vier. De Australiër wist vandaag al in de eerste ronde dat hier niet nog een titel bij kwam: Shaun Wilkinson was met 6-1 te sterk. Dave Chisnall vloog er ook snel uit: in de tweede ronde versloeg Alan Soutar de Engelsman (6-5).

De ogen zijn meestal gericht op de titelwinnaars, maar met het WK in aantocht ligt de focus ook op de spelers die nog strijden voor de laatste plekken. Gisteren wonnen al veel van de spelers in de onderste regionen hun partijen, vandaag was dat weer het geval. Martijn Kleermaker versloeg Adrian Lewis (6-2), terwijl Jeffrey de Zwaan zelfs de laatste 32 haalde. Steve Beaton en Adam Gawlas deden dit ook, waardoor ook zij weer naar virtuele WK-plekken stegen. Ian White bewandelde de andere weg: de Engelsman verloor van James Wilson (6-3), waardoor hij (met nog drie toernooien te gaan) buiten de WK-plekken viel.

Ondertussen werd er ook gewoon door de andere spelers doorgespeeld. James Wade en William O’Connor noteerden gemiddeldes van boven de 108, maar beiden vlogen er later bij de laatste 32 uit. Luke Humphries deed dat ook: hij moest zijn meerdere erkennen in Callan Rydz (6-5). Gary Anderson, die deze week meerdere keren liet zien weer in vorm te zijn, deed dat ook vandaag weer. De Schot schopte het tot de kwartfinale, waarin hij verloor van de sterk spelende Ryan Meikle. Callan Rydz noteerde in deze ronde een gemiddelde van 109.48 in zijn overwinning op Alan Soutar.

Twee wereldkampioenen behaalden uiteindelijk de finale. Peter Wright versloeg in de eerste drie rondes drie Nederlanders, namelijk Luc Peters (6-1), Danny Jansen (6-1) en Gian van Veen (6-2). Josh Rock werd met 6-5 verslagen, waarna ook José de Sousa (6-3) en Ryan Meikle (7-2) aan de zegekar gebonden werden. Rob Cross was finalist nummer twee. De Engelsman rekende achtereenvolgend af met Jason Lowe (6-4), Danny Baggish (6-2) en Brendan Dolan (6-4), waarna hij de verrassende George Killington versloeg bij de laatste 16. Stephen Bunting volgde in de kwartfinale, waarna een gemiddelde van 110.9 hem langs Callan Rydz hielp (7-5).

Finale

Met een 12-darter en 164-finish startte Cross furieus aan de finale. Wright volgde met een 18-darter, waarna Cross wéér een 12-darter vond, nu met een 160-finish. Wright reageerde met een 11-darter: de eerste vier legs waren allemaal break. De Schot wist daarna voor het eerst zijn eigen leg te houden, waarna hij een leg later de kans op 4-2 lag liggen. Dit werd hem ook fataal. Cross brak wel, waarna hij doorstootte naar 7-3. Wright deed nog iets terug, maar met een 19-darter greep Cross zijn tweede titel van het jaar.

Peter Wright: 96.63 / 25%
Rob Cross: 94.1 / 44%

Nederlanders

Twee Nederlanders bereikten vandaag de laatste 16. Dirk van Duijvenbode, die gisteren de finale haalde, verloor van Alan Soutar (6-5), terwijl Danny van Trijp zijn meerdere moest erkennen in José de Sousa (6-3). Van Trijp had in zijn eerste partij van de dag nog gewonnen van Scott Williams, waarvan hij afhankelijk is voor zijn tourkaart. Gian van Veen, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena haalden alle drie de laatste 32.

Uitslagen

Kwartfinales
Callan Rydz 6-1 Alan Soutar
Rob Cross 6-2 Stephen Bunting
Peter Wright 6-3 José de Sousa
Ryan Meikle 6-4 Gary Anderson

Halve Finales
Rob Cross 7-5 Callan Rydz
Peter Wright 7-2 Ryan Meikle

Finale
Rob Cross 8-4 Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *