Cross uitgeschakeld, Durrant en Chisnall kwartfinalisten

Vanavond zijn de eerste beslissingen gevallen over wie de kwartfinales haalt en wie niet. Het is nu al een opmerkelijke World Grand Prix geweest, zal dit vanavond ook zo zijn?

Dave Chisnall vs Stephen Bunting
In de laatste 4 ontmoetingen van deze twee is het Chisnall die steeds weer wint. Met de vorm waarin Chisnall verkeerd, en waarin Bunting verkeerd, was het al aan het begin van de wedstrijd duidelijk dat Stephen Bunting het lastig zou krijgen. Dit bleek ook te zijn. Hoewel aan het begin van de wedstrijd Bunting nog erg goed begon, was hier later weinig terug van te zien. Set 1 ging met alle moeite toch naar Chisnall, die in de beslissende leg de ‘eigen leg’ van Bunting af te pakken (3-2). Dit bleek een klap voor Bunting, die nog moeilijk in de wedstrijd zat.  In de tweede set wist Bunting nog wel op 0-1 voorsprong te komen, maar helaas voor hem was dit de laatste voorsprong voor Bunting in de gehele wedstrijd. Hij verloor de tweede set met 3-1. De laatste set ging met nog meer gemak naar Chisnall. Met een 3-0 legscore ‘whitewashte’ hij Bunting met 3-0.

Rob Cross vs Glen Durrant
Een wedstrijd waar veel mensen naar uitkijken. Al direct in het begin van de wedstrijd bleek waarom: het niveau van de twee ligt heel dicht bij elkaar. Glen Durrant mocht aan de wedstrijd beginnen. Beide mannen leken zenuwachtig en met name het scoren liep niet geheel vlekkeloos. Daarentegen gingen de dubbels bij beide mannen bijna perfect. Het tempo was traag, ietwat zenuwachtig, maar er werd geen enkele eigen leg verloren. Glen Durrant pakte hierdoor de eerste set. In die set die volgde kwam Cross los. Hij pakte de eerste leg, pakte de tweede leg met een 144-finish en de derde leg met een 134-finish. Alsof het niets was, maakte Cross de gelijkmaker. Ook set 3 ging vooral met de pijlen mee. Maar het was Durrant die uitendelijk de set won. Met een 109-finish pakte hij de 3-1 legwinst en dus de 2-1 voorsprong in sets. Nog 1 set te gaan voor Duzza. Ook de vierde set leek naar Durrant te gaan. Durrant was nog maar 1 leg weg van de winst, maar Cross vocht terug met een 138-finish om de set te pakken en dus gelijk te maken (2-2). De laatste set ging in en het was Durrant die ook in de laatste leg wist te overtuigen. Met een belangrijke dubbel 5 pakte Durrant de leg van Cross af en wist daarna met een 54-finish de winst te pakken. Einduitslag: 2-3.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *