Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen bereikt eerste finale op TV met magistrale prestatie

Door het verslaan van José de Sousa (11-8) heeft Joe Cullen zijn eerste finale op TV behaald. De Engelsman neemt het daarin op tegen Dave Chisnall.

Met José de Sousa tegen Joe Cullen stond er toch wel een verrassend duel op het programma in de tweede halve finale van ‘The Masters’. Beide mannen lieten in hun eerste wedstrijden uitstekende dingen zien: Joe Cullen was zelfs te sterk voor Michael van Gerwen. De Engelsman haalde nog nooit een finale op TV en dit leek zo dus een enorme kans voor hem. Met een 18-darter startte hij ook prima, maar drie missers op tops later liet hij De Sousa ontsnappen. De Portugees moest nog even warmdraaien, maar nadat Cullen een 15-darter gooide liet De Sousa met een 13-darter zien aanwezig te zijn. Een leg later miste hij echter drie pijlen om te breken, waardoor hij dit keer Cullen juist liet ontsnappen.

Cullen versnelt en vliegt weg bij De Sousa

Met een 118-finish met Cullen op tops deelde De Sousa na de pauze wel meteen een klap uit. Cullen leek niet onder de indruk en reageerde met een 13-darter, waarna De Sousa ook weer een 13-darter gooide. Na een 15-darter van ‘The Rockstar’ volgde daarna dan toch de eerste break: een 12-darter bracht de stand op 6-4 in het voordeel van Cullen. Ineens vielen de breaks makkelijk. De Sousa brak in 15 pijlen terug, waarna het weer de beurt was aan Cullen met een 13-darter. Nog een 13-darter voor de Engelsman volgde, de stand kwam op 8-5. ‘The Rockstar’ was los: een 12-darter leverde nog een break op, de finale leek binnen handbereik. De Sousa toonde nog enige tegenstand met legs in 13 en 15 pijlen, maar niets leek Cullen nog van die plek in de eindstrijd weerhouden. Zijn eerste drie matchdarts werden nog gemist, maar een 15-darter in leg 19 was genoeg. Met Dave Chisnall tegen Joe Cullen kwam er zo een zeer interessante finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa: 96.54 / 42.1%
Joe Cullen: 101.62 / 34.4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *