Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Joe Cullen

Cullen en O’Connor strijdend naar finale in Hongarije

Joe Cullen en William O’Connor hebben in Boedapest de finale bereikt. Makkelijk ging het voor beide mannen niet, maar de overwinningen werden uit het vuur gesleept.

Cullen blijft ontsnappen

Dat Joe Cullen de halve finales had bereikt mocht al als knap worden bestempeld: goed speelde de Engelsman nog allesbehalve. Tegen Dave Chisnall zou hem dat op kunnen breken, maar toch was het ‘The Rockstar’ die het initiatief nam. Tot 3-3 hielden beide mannen hun eigen leg, waarna Chisnall dan eindelijk leek te gaan breken. Cullen gooide echter 106 uit met zijn tegenstander op 36, waardoor hij bleef leven. Twee legs later stond ‘Chizzy’ echter toch voor. Cullen herstelde dit met een 11-darter, maar Chisnall gaf er met een 12-darter daarna weer een klap op. Toch gebeurde hierna iets wat té vaak gebeurt bij de oudste van de twee: Chisnall miste drie matchdarts. Cullen profiteerde optimaal en met een 12-darter maakte hij het fantastisch af. Weer ontsnapte de Engelsman, de finale wacht.

Joe Cullen: 98.55 / 53.8%
Dave Chisnall: 103.63 / 50%

O’Connor langs ondermaatse Aspinall

Nathan Aspinall stond al vier keer in een halve finale op de European Tour: nog nóóit wist hij er één te winnen. Geen goede statistiek voorafgaand aan zijn duel met William O’Connor, die juist zijn enige halve finale op de European Tour wél won. De Ier begon goed aan zijn partij, maar zag Aspinall wel een 126-finish gooien. Vanaf 2-2 ging het helemaal lopen. Legs in 13, 16 en 18 volgden voor ‘The Magpie’, waardoor hij op 5-2 kwam. De zege lag voor het oprapen, zeker nadat hij op 6-3 kwam. Toch werd het nog even spannend. De Ier miste vijf matchdarts, waardoor de stand op 6-5 kwam. Uit het niets vond hij dan toch weer een sterke leg, een 13-darter maakte een einde aan de wedstrijd. Een tweede finale voor O’Connor op de European Tour was een feit.

William O’Connor: 87.22 / 33.3%
Nathan Aspinall: 79.55 / 55.6%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *