Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen en Schindler sluiten tweede ronde af met zeges

Joe Cullen en Martin Schindler hebben op dag negen van het WK de laatste 32 bereikt. Schindler was te sterk voor Martin Lukeman, terwijl Cullen won van Ricky Evans.

Martin Schindler vs Martin Lukeman

De laatste avondsessie voor kerst werd begonnen door Martin Lukeman. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Schindler een 110-finish op tops op zijn eigen leg te houden, waarna Lukeman in 16 darts de break plaatste. Schindler deed een stapje er bovenop en brak een leg later meteen terug door een 14-darter te gooien. In de beslissende leg kregen beide heren minimaal één setdart, maar het was Schindler die via dubbel twee zijn eigen set hield.

In de tweede set werd er in totaal vier keer gebroken. Schindler brak Lukeman in de eerste leg met een 84-finish, maar Lukeman brak een leg later terug in 17 darts. In de derde leg gooide Schindler een 14-darter om 2-1 voor te komen, maar kon de set niet naar zich toe trekken. Lukeman brak via dubbel 8 terug, nadat Schindler twee setdarts miste. In de vijfde leg was de Duitser nergens te bekennen en kwam ‘Smash’ in 16 darts langszij; 1-1 in sets.

Na de tweede en laatste pauze gingen legs 1 t/m 3 met de darts mee, waaronder een belangrijke 48-finish van Lukeman. In de vierde leg stond Lukeman na 12 pijlen te wachten op 109, maar kreeg geen kans meer. ‘The Wall’ produceerde de eerste 170-finish van het WK en kwam daarmee gelijk op een 2-1 voorsprong in sets. Dit goede gevoel nam de Duitser mee naar de vierde set, met een 14-darter brak hij de Engelsman waarna hij de break verzilverde in 13 darts. Lukeman deed in de derde leg nog wel iets terug door met een 71-finish in 12 darts zijn eigen leg te houden, maar uiteindelijk was het niet genoeg voor de overwinning. In de vierde leg miste Lukeman één pijl op tops om terug te breaken, waarna Schindler met een 92-finish de wedstrijd met 3-1 (3-2,2-3,3-1,3-1) naar zich toe trok!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Schindler: 93,04 / 36,7%
Martin Lukeman: 94,52 / 36,8%

Joe Cullen vs Ricky Evans

De laatste wedstrijd voor kerst én de laatste wedstrijd van de twee ronde werd een clash tussen Joe Cullen en Ricky Evans. ‘The Rockstar’ greep in de eerste leg van de partij meteen een break, maar Evans deed hetzelfde. Een 109-finish van Cullen zorgde voor de derde break op rij, waarna hij met een 15-darter de eerste set greep. Met een 14-darter kwam hij sterk uit de onderbreking, maar Evans haakte weer aan met een 17-darter. Beide mannen hielden hun eigen legs, waardoor er een beslissende leg nodig was. Evans zette zich na 15 pijlen weg op 52, waarna Cullen een flinke klap uitdeelde. De Engelsman gooide 104 uit en kwam op 2-0 in sets.

Met een 15-darter brak Cullen Evans ook nog meteen in set drie en zo leek het snel te kunnen gaan. Evans brak echter mteen terug. ‘Rapid Ricky’ begon er ineens zin in te krijgen en ging steeds sneller gooien. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij maar nipt de bull miste voor een 164-finish. Cullen kwam langszij, maar met een 17-darter was het Evans die deze set greep. Cullen moest aan de bak en wist met een 17-darter te openen in set vier. Evans volgde dit voorbeeld, waarna hij een leg later tops miste voor de break. Dit bleek achteraf ook zijn enige kans: Cullen gooide in de leg daarna zeven perfecte pijlen en wist met een 11-darter de wedstrijd binnen te slepen. Een spectaculair einde aan de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 95.03 / 42.3%
Ricky Evans: 90.82 / 58.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *