Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen langs Williams, O’Connor sloopt Durrant

De middagsessie op dag 9 van het PDC WK stond in het teken van een aantal gevaarlijke outsiders voor de titel. Onder anderen Luke Humphries en Ryan Searle kwamen in actie. Lees hier alles over de middag sessie.

Ryan Searle vs William Borland

Op papier een wedstrijd om van te smullen: Ryan Searle vs William Borland. De Schot, die een fantastische 9-darter gooide in zijn eerste wedstrijd, gaf al voor de wedstrijd aan dat hij door alle adrenaline een aantal slapeloze nachten had gehad. Aan aandacht van de media had hij ook geen tekort. Al dit bij elkaar zorgden ervoor dat hij matig begon aan de partij. Met een 21-darter brak Searle meteen, waarna de Engelsman in 14 pijlen zijn eigen leg hield. Nog een 14-darter en dus nog een break betekende dat ‘Heavy Metal’ de eerste set met 3-0 won. Borland kwam niet in de partij voor.

Met een 17-darter kwam Searle ook nog prima uit de onderbreking: het leek een afstraffing te gaan worden voor Borland. Met een 15-darter kwam hij wel op het bord, maar in de legs van Searle kon hij te weinig druk zetten. Hij haalde de beslissende vijfde leg wel, maar doordat Searle hierin een 14-darter gooide werd het 2-0. De Engelsman begon langzamerhand steeds beter te spelen. Toch was het Borland die op voorsprong kwam in de derde set. Met een 116-finish reageerde Searle sterk. Twee legs later kwam ook hier een beslissende leg: voor Borland was dit het moment om nog in de wedstrijd te blijven. Dit mislukte totaal. Searle kreeg 18 pijlen de tijd om de wedstrijd te winnen, ‘Heavy Metal’ keert terug na kerst.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 92.45 / 42.9%
William Borland: 77.69 / 22.2%

Glen Durrant vs William O’Connor

Glen Durrant de man die hopeloos uit vorm is sinds zijn corona besmetting van vorig jaar, mocht zijn WK beginnen tegen William O’Connor. Vooraf was de grote vraag of Durrant zijn vorm terug zou kunnen vinden, maar vanaf het begin oogde zijn worp moeizaam. In de eerste drie legs liep het nog redelijk bij de Engelsman. Echter begon de Ier zeer sterk met de eerste 170-finish van het toernooi. Durrant brak gelijk terug met een 13 darter. Hierna viel Durrant ver terug en kon O’Connor gemakkelijk uitlopen en een voorsprong nemen in sets.

Set twee verliep voor Durrant niet veel beter. Zijn gemiddelde kwam niet boven de 80 uit terwijl O’Connor gedecideerd door gooide. Onder andere een 102-finish van de Ier leidde een 3-0 setwinst in. In set drie kreeg Durrant nog een aantal kansen op een leg te pakken, maar zelfs dit was hem niet gegeven. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Durrant van de tour verdwijnt. De oud Premier league kampioen eindigde uiteindelijk met een gemiddelde van slechts 80. De Ier bereikte via dubbel zestien voor de tweede keer de derde ronde in zijn loopbaan.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
William O’Connor: 90.74 / 69.2%
Glen Durrant: 80.45 / 14.3%

Luke Humphries vs Rowby-John Rodriguez

De partij tussen twee relatief jonge spelers in het darten, waarbij Humphries al wat langer aan de top staat en dus ook favoriet was. Rowby-John liet in de eerste ronde goed spel zien met een gemiddelde van 98. In de eerste set was hier echter weinig meer van over. De Oostenrijker gooide nauwelijks 80 gemiddeld en kon ‘Cool hand Luke’ met geen mogelijkheid bijhouden: 3-0. Ook in set twee liet Humphries zien dat die behoorlijk cool was op de dubbels. Humphries miste nauwelijks, Rowby-John pakte in set twee zijn enige leg via een 113-finish, maar moest toezien dat Humphries die constant 10 punten hoger gooide in zijn gemiddelde de set met 3-1 won.

In set drie brak Humphries de Oostenrijker gelijk via een 101-finish en leek het pleit beslecht. Twee legs later miste Humphries 4 matchdarts en liet hij de kans liggen om met 9-1 in legs te winnen van de Oostenrijker. In leg vier maakte Humphries het alsnog af en speelt in ronde drie tegen Dave Chisnall.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 92.91 / 37.5%
Rowby-John Rodriguez: 82.64 / 18.2%

Joe Cullen vs Jim Williams

Na drie keer een 3-0 uitslag smeekte deze middagsessie om een spannende wedstrijd. Joe Cullen en Jim Williams moesten daar in de laatste wedstrijd voor gaan zorgen. Toch leek de eerste set geen goed voorteken. Williams had zich ten opzichte van zijn eerste wedstrijd tegen Ted Evetts flink verbeterd, met een 14-darter brak hij Cullen meteen. Een 15-darter volgde, waarna een 16-darter hem meteen de set opleverde. Met een gemiddelde van 100 speelde hij Cullen zoek.

Nog een wedstrijd die binnen drie sets was gespeeld lag op de loer. Cullen dacht hier echter anders over. Met een 130-finish voor een 15-darter brak hij Williams meteen in set 2, waarna hij deze break met een 17-darter ook verzilverde. Een 14-darter later was de set voor ‘The Rockstar’, voor het eerst deze middag kwam er een stand van 1-1 op het bord. De breaks bleven hierna aanhouden: Williams sloeg meteen toe in set drie, maar Cullen deelde gelijk een klap terug uit. Doordat de Engelsman in de leg daarna drie pijlen op de dubbels miste kon Williams echter weer toeslaan. Door dit te volgen met een knappe 119-finish won de Welshman de set.

‘The Quiff’ had de wedstrijd in handen, maar Cullen was niet van plan om snel op te geven. Met een 10-darter (!) gaf hij dit teken ook aan Williams. Twee 16-darters later was de set binnen: de gevraagde spannende wedstrijd was dan eindelijk daar. Met een 13-darter ging Cullen nog even door met legs winnen, de Engelsman had de vorm te pakken. Williams reageerde met een 11-darter, maar verder dan dat zou hij niet komen. Cullen gooide achtereenvolgend legs in 17 en 13 pijlen, waardoor ‘The Rockstar’ de wedstrijd alsnog won. Een sterk eerste optreden voor Cullen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 96.96 / 41.7%
Jim Williams: 89.76 / 53.8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *