Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright vs Joe Cullen

Cullen pakt belangrijk punt, Smith haakt af

Joe Cullen heeft met een overwinning op Wright een belangrijk punt gepakt in de strijd voor de Play-Offs. Smith had de punten ook hard nodig, maar hij kwam tekort tegen Clayton. Lees hier alles over de partijen.

Michael Smith vs Jonny Clayton

In de eerste halve finale werd er goed begonnen in de eerste twee legs, maar vervolgens ging het niveau iets naar beneden. Wel gingen de eerste vier legs met de darts mee voor een 2-2 stand. In de vijfde leg leek Michael Smith op weg naar de break, een 180-er en vervolgens een 120-finish voorkwam deze break, in de zesde leg gooide Smith 72 uit om de break te voorkomen. De break kwam er wel. In de zevende leg was Clayton niet in vijf beurten uit, Smith gooide vervolgens een 111-finish om dit af te straffen. Smith wist vervolgens de break ook niet te vezilveren. Smith kreeg 79 niet uit en vervolgens wist Clayton 78 wel uit te gooien. Smith moest dus opnieuw op zoek naar de break. In de negende leg was Clayton in vijf beurten uit en kreeg Smith geen kans. In de tiende leg miste Smith zelf drie pijlen om een last-leg decider af te dwingen. Clayton profiteerde en won de wedstrijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael Smith: 92.70 / 36.4%
Jonny Clayton: 97.16 / 60.0%

Peter Wright vs Joe Cullen

De tweede halve finale was niet de partij van Wright en wel de partij van Cullen. Door gemiste dubbels van Wright, had Cullen het verschil al snel gemaakt. In de eerste leg ging het gelijk mis voor Wright, hij miste twee dubbels en Cullen profiteerde ook gelijk met een 105-finish. Ook in de tweede leg kreeg Wright een pijl, maar hij miste. In de derde leg was een 14-darter genoeg voor de tweede break, en zo was het verschil gemaakt. In de vierde leg miste Wright weer twee pijlen voor de break en zo kwam Cullen op 4-0. De vijfde leg wist Wright nog te houden, maar daar bleef het ook bij. Cullen wint met 6-1 en pakt zo een belangrijk punt.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Peter Wright: 89.92 / 14.3%
Joe Cullen: 94.24 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *