Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen schakelt Wright uit, Van Gerwen verliest van Smith

Joe Cullen heeft in de belangrijkste wedstrijd van de avond gewonnen van Peter Wright. De Engelsman verzekerde zich zo van een plek in de Play-Offs. Michael van Gerwen verloor meteen van Michael Smith.

De laatste reguliere speelronde begon met een partij tussen Jonny Clayton en Gary Anderson. Anderson startte goed, hij pakte namelijk de eerste twee legs. Tot 4-3 gingen alle legs met de darts mee. Zo gooide Anderson 80 uit en produceerde Clayton een 16-darter. In de achtste leg stond Anderson na 12 darts op dubbel 14 te wachten om op matchpoint te komen, maar kwam er niet meer voor terug. Clayton gooide een magistrale 126-finish uit om op 4-4 te komen. De Welshmen hield vervolgens ook zijn eigen leg, met een 90-finish kwam hij op matchpoint. Anderson gooide een 13-darter in zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Clayton mocht beginnen en wist dat voordeel te gebruiken. Met een maximale score wist hij in 14 darts toch de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De tweede kwartfinale was de belangrijkste van allemaal. Joe Cullen en Peter Wright troffen elkaar in een rechtstreekse knockout-wedstrijd. De winnaar zou zich plaatsen voor de play-offs. Heel lang ging de wedstrijd gelijk op, de eerste 8 legs gingen namelijk met de darts mee. Zo wist Wright finishes van 60,91, 94 en 116 uit te gooien in zijn gewonnen legs. In de negende leg stond Wright na 9 darts op dubbel 18 te wachten om te breaken, maar kreeg geen kans meer. Cullen gooide een hele belangrijke 105-finish om zijn eigen leg te houden. Waar Wright in leg 9 de kans kreeg, kreeg Cullen in leg 10 de breakkans. Wright gooide een matige eigen leg, waarvan Cullen profiteerde en zich met een 17-darter plaatste voor de halve finales van de Premier League!

In de derde partij troffen Michael van Gerwen en Michael Smith elkaar. De eerste 4 legs gingen met de darts mee, waaronder een 155-finish van Van Gerwen. In de vijfde leg werd de Nederlander toch gebroken. Smith gooide een 114-finish uit en brak daarmee naar een 3-2 voorsprong. De break werd ook verzilverd door ‘Bully Boy’, dit deed hij met een 78-finish. Vervolgens gingen de resterende legs allemaal met de darts mee. Van Gerwen hield met finishes van 74 en 86 zijn eigen legs, maar zag Smith in leg 10 de wedstrijd naar zich toe trekken, 6-4.

Door de overwinning van Joe Cullen moest James Wade nog even over zijn schouder kijken. Cullen was tot op één punt van zijn derde plek genaderd. Veel zal het de Engelsman niet uitgemaakt hebben. Hij hoopt snel zijn vorm van voor zijn ziekte terug te vinden, te beginnen met een partij tegen de al uitgeschakelde Gerwyn Price. De Welshman liet in zijn laatste wedstrijd van het jaar nog wat zien. Met legs in 13 en 15 (117-finish) kwam hij snel op voorsprong, waarna hij twee legs later na missers van Wade op 3-1 kwam. Wade deed weer wat terug, waarna een 18-darter volgde. Na een 15-darter van ‘The Iceman’ leek Wade weer terug te komen, maar Price won de wedstrijd alsnog met 6-4.

Halve finales:
Jonny Clayton vs Joe Cullen
Michael Smith vs Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *