Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen sloopt Anderson, Chisnall langs Wade

Afgelopen middag werden er vier tweede ronde partijen afgewerkt van The Masters! O.a. WK-finalist Michael Smith kwam in actie. Lees hier meer.

Jose de Sousa vs Rob Cross

De middag begon met de partij tussen de nummer 7 en 10 van de wereld, Jose de Sousa tegen Rob Cross. Cross begon sterk door de eerste twee legs van de partij te winnen. Een leg later werd hij wel meteen terug gebroken door De Sousa die even later er ook 2-2 van maakte. Vervolgens gingen er drie legs met de darts mee, waaronder een 146-finish van Cross in leg 7. In de achtste leg plaatste Cross opnieuw de break, in 11 darts werd het 4-3. De Sousa reageerde gelijk, met twee 180’ers en dubbel 4 brak de Portugees terug naar 5-4. In de laatste leg voor de pauze stond Cross na 9 darts op dubbel 8, maar kreeg de juiste dubbel er niet in. De Engelsman gooide dubbel 8, terwijl die dubbel 4 over had. De Sousa profiteerde van de kans en bracht via tops de stand op 5-5. Na de pauze kwam de beslissende break in leg 13. Cross wist 68 niet uit te gooien, waardoor De Sousa via dubbel 4 brak en voor het eerst op voorsprong kwam. Die break kwam Cross niet meer te boven. Van de laatste vier legs wist ‘The Special One’ er drie te winnen. De Sousa eindigde de wedstrijd met een maximale score en een 122-finish via de bull voor een 10-7 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 98,70 / 41,7%
Rob Cross: 91,37 / 36,8%

Gary Anderson vs Joe Cullen

In de tweede partij trof WK halve-finalist Gary Anderson, Joe Cullen. Cullen gooide vrijdagavond al een gemiddelde van rond de 100, daar deed hij zaterdagmiddag nog een stapje boven op. Cullen begon de wedstrijd en deed dit met een 11-darter in zijn eigen leg. In de tweede leg miste Anderson twee pijlen op de dubbel, waardoor Cullen meteen een break plaatste. Anderson brak wel meteen terug, maar wist de break niet te verzilveren. Cullen profiteerde en zorgde zo voor een 4-1 voorsprong in de pauze. Na de pauze stoomde ‘The Rockstar’ door naar een 9-1 voorsprong in de tweede pauze. Dit deed Cullen met o.a. een 167,142 en 115-finish op een rij! Dit gebeurde allemaal in 12 darts. Na de laatste pauze werd er nog één leg gespeeld, met een 14-darter won Cullen met duidelijke cijfers van ‘The Flying Scotsman’; 10-!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 106,3 / 76,9%
Gary Anderson: 91,23 / 20%

Michael Smith vs Krzysztof Ratajski

In de derde partij was het tijd voor ‘BullyBoy’, Michael Smith, die het opnam tegen Krzysztof Ratajski. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Smith de eerste break van de partij, met een 17-darter kwam hij 3-1 voor. De break werd een leg later verzilverd met een 107-finish in 12 darts. Na een korte pauze sloeg Ratajski meteen terug. De Pool won drie legs op een rij, met legs in 12,13 en 16 darts stond het weer gelijk; 4-4. Smith hield vervolgens zijn eigen leg en kwam zo weer op voorsprong. In de laatste leg voor de pauze plaatste de Engelsman opnieuw de break, met een 16-darter kwam hij 6-4 voor. Het leek vervolgens ook gespeeld te zijn, Smith won na de pauze drie legs op een rij voor een 9-4 voorsprong. Leg 15 begon Smith nog met 6 perfecte pijlen, maar kon het niet afmaken. Ratajski hield zijn eigen leg met een 96-finish en kwam terug tot 9-5. Dat vervolgde ‘The Polish Eagle’ met een 104-finish voor de break en zo werd het 9-6. Daar bleef het bij, Smith maakte het een leg later af via dubbel 6 voor een 10-6 overwinning

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 105,49 / 37%
Krzysztof Ratajski: 93,38 / 46,2%

James Wade vs Dave Chisnall

De middagsessie werd afgesloten met James Wade tegen Dave Chisnall. De eerste 6 legs van de partij gingen met de darts mee. In de zevende leg kwam dan eindelijk de break, door Dave Chisnall. Wade miste een 68-finish, waarna Chisnall met een 90-finish brak. De break werd een leg later verzilverd in 16 darts voor een 5-3 voorsprong. In de negende leg kreeg ‘The Machine’ opnieuw de dubbel er niet in, een dubbele break volgde. Chisnall brak via tops en ging met een 11-darter pauzeren met een 7-3 voorsprong. Na de pauze ging Chisnall gewoon door met triples gooien, met een 12-darter brak hij voor de derde keer in de wedstrijd. Ook dit keer werd de break verzilverd, via tops werd het 9-3. Toch gaf Wade niet op, met een 56-finish hield hij sinds lange tijd weer zijn eigen leg. Een leg later kreeg Wade nog een kans op de break, maar een 101-finish werd gemist op tops. Chisnall bleef koel en won via dubbel 1 de wedstrijd met 10-4!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 100,19 / 40%
James Wade: 94,04 / 30,8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *