Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen verstoort Nederlands feestje en zegeviert in Ahoy

Joe Cullen heeft in een spannende finale in Rotterdam de zevende avond van de Premier League gewonnen. Michael van Gerwen werd met 6-5 verslagen.

Een beter scenario kon niet worden bedacht voorafgaand aan de avond: Michael van Gerwen in de finale van de Premier League-avond in Rotterdam. De Nederlander moest in de jacht op zijn derde titel nog wel af gaan rekenen met Joe Cullen. Zeker geen gemakkelijke opgave, en door een matige start van MVG ging de eerste leg ook nog eens moeiteloos naar de Engelsman. Met een 19-darter haakte Van Gerwen aan, waarna hij meteen de kans kreeg op een break. Vanaf 86 miste hij echter twee pijlen op dubbel 16, waarna Cullen met een 118-finish op de bull toesloeg.

Met een 14-darter sloeg Van Gerwen terug, waarna Cullen met een sublieme 97-finish (19-dubbel 19-dubbel 20) toch weer zijn eigen leg kon houden. Twee legs later kwam er dan toch de voorsprong voor Van Gerwen: met legs in 12 en 15 boog hij de achterstand om naar een 4-3 voorsprong. De weg naar de zege lag open, maar die leek ook snel weer dicht te gaan. Door drie missers op de dubbels liet Van Gerwen Cullen meteen weer terug breken, waarna de Engelsman met weer een knappe finish (114) op matchpoint kwam. Door een 13-darter van MVG kwam er wel een beslissende leg: het publiek werd optimaal getrakteerd. Met twee 180’s startte Cullen deze leg perfect, waardoor hij Van Gerwen geen enkele kans lag. ‘The Rockstar’ miste nog drie matchdarts, maar de vierde was raak. Het Nederlandse feestje werd zo niet compleet, maar toch was het een geslaagde avond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 97.49 / 29.4%
Joe Cullen: 90.64 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *