Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton vs Joe Cullen

Cullen weer helemaal in de race voor Play-Offs

Joe Cullen trok ook de finale over de streep. Met een 6-4 overwinning op Clayton pakte Cullen belangrijke punten. Lees hier alles over de partij.

In de finale leek het voordeel iets meer bij Cullen te liggen. Zijn gemiddelde lag iets hoger en dit leverde hem ook iets meer kansen op. In de eerste leg miste Cullen een pijl vanaf 130 om te breken. In de derde leg leek Cullen op weg naar een nieuwe kans om te breken, maar hij miste een groot vlak waardoor Clayton weer zijn leg kon houden. Intussen kreeg Clayton geen kansen op de dubbel in de leg van Cullen. In de vijfde leg wist Cullen wel te breken. Hij was de eerste die een leg wist af te ronden in vijf beurten en dit leverde hem met een 110-finish gelijk een break op.

Cullen wist de break ook te verzilveren voor 4-2. In de zevende leg kon Cullen het definitieve verschil maken. Clayton miste een groot vlak en kreeg hierdoor 25 niet uit. Cullen miste in deze leg vijf pijlen om een nieuwe break te plaatsen, Cullen kwam zo goed weg. Ook in de achtste leg kwam Cullen in de problemen op de dubbel. Hij miste er weer vijf waardoor Clayton ook nog een kans op de dubbel kreeg. Vervolgens gooide Cullen de achtste pijl raak op D1. Cullen leek in de negende leg nog de kans te krijgen op 89, maar Clayton voorkwam dit met een fantastische 144-finish na een 180-er. In de tiende leg moest Clayton breken om een decider af te dwingen. Clayton miste en Cullen raakte vervolgens. Cullen gooide 62 uit voor de wedstrijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 91.44 / 40.0%
Joe Cullen: 93.04 / 25.0%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *