Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mal Cuming

Cuming wint Oceanic Masters en mag naar WK

Mal Cuming heeft in zijn thuisland Australië de Oceanic Masters gewonnen. In de finale versloeg hij Gordon Mathers, waardoor hij naar het WK mag.

Nadat de Oceanic Masters in 2020 niet plaatsvond en vorig jaar met een slechts deelnemers uit Australië zelf, keerde het prestigieuze toernooi ´Down Under´ dit weekend weer terug. Vanuit Nieuw Zeeland waren weer meerdere spelers afgereisd, waaronder Haupai Puha. De groepsfase moest een eerst schifting opleveren. Alle grote namen begonnen prima aan de dag en haalden allemaal de laatste 16.

Tim Pusey, op vrijdag nog winnaar van de Kyle Anderson Memorial, vloog er bij de laatste 16 meteen uit. Gordon Mathers was te sterk: de Australiër skipte deze week de Pro Tours om zich via deze weg alsnog te proberen te plaatsen voor het WK. Overwinningen op het talent Bailey Marsh (6-2) en Mark Cleaver (6-2) leverden hem ook een finaleplek op. Haupai Puha leek ook lang op weg naar de finale, maar in een spannend duel tegen Mal Cuming moest ‘Hopes’ zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De man uit Nieuw Zeeland kwam nog 4-3 voor, maar verloor uiteindelijk met 6-4.

Cuming wint spectaculaire finale

De finale tussen Mathers en Cuming werd gespeeld in sets. Degene die als eerste twee sets won mocht zijn tickets naar Londen gaan boeken. Cuming startte sterk. Met legs in 13, 15 en 16 greep hij de eerste set met gemak. In de tweede set gooide hij een 161-finish om Mathers te breken, waardoor hij al snel op matchpoint kwam. Hij miste echter zes (!) matchdarts, waardoor Mathers in leven bleef. ‘GG’ kreeg hier blijkbaar zo’n boost van, dat hij in de beslissende leg van de tweede set dubbel 12 maar nipt miste voor een 9-darter. Een 10-darter was echter genoeg om de stand op 1-1 te brengen. Toch zou Cuming alsnog gaan winnen. Met legs in 16, 16 en 18 liet hij Mathers kansloos, waardoor de 46-jarige Australiër voor de eerste keer naar ‘Ally Pally’ mag.

Gordon Mathers: 90.39 / 24%
Mal Cuming: 94.2 / 40%

Uitslagen

Kwartfinales
Gordon Mathers 6-2 Bailey Marsh
Mark Cleaver 6-2 Jamie Browne
Haupai Puha 6-2 Joshua Walters
Mal Cuming 6-3 David Platt

Halve Finales
Gordon Mathers 6-2 Mark Cleaver
Mal Cuming 6-4 Haupai Puha

Finale
Mal Cuming 2-1 Gordon Mathers

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *