Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Nederlands Team - Six Nations Cup 2024

Dag 2 Six Nations Cup: Nederlandse heren naar halve finales

Op de zaterdag werd er in de middag begonnen aan de teamwedstrijden. Nederland kwam vier keer in actie. De mannen speelden tegen Engeland en Schotland en de vrouwen mochten gooien tegen Ierland en Engeland.

Rond de klok van 12 uur Nederlandse tijd mochten de Nederlandse dames gaan gooien tegen Engeland. Het liep wat moeizaam, maar Noa-Lynn van Leuven hield in de beginfase haar eigen legs, waardoor het 2-2 stond na vier gegooide legs. Hierna hield Deta Hedman haar eigen leg, waarna Desiree haar eigen leg ook wist te houden voor een 3-3 tussenstand. De eindfase werd dus een spannend moment. Het werd 4-3 voor Engeland na wat ‘double trouble’ en toen mocht Van Leuven gaan gooien tegen Hedman. Een spannende goede leg van beide dames waarin de Engelse 116 uit wist te gooien voor een 5-3 winst. Aletta Wajer hield haar laatste leg waardoor de eindstand 5-4 werd voor Engeland.

Na de oranje dames, mochten ook de Nederlandse heren zich klaar maken tegen Engeland. Het was een pittige wedstrijd waar meteen veel druk op stond. De mannen van Nederland misten te veel dubbels en kwamen al snel achter. Ze probeerde goed terug te vechten, maar het mocht in veel gevallen niet hun kant op vallen en de Engelse mannen lieten weinig kansen liggen. Het werd 13-5 voor Engeland.

De Nederlandse vrouwen moesten van de Ierse dames winnen om door te willen gaan naar de halve finales. Ierland ging enorm sterk van start en wist dit vol te houden. Desiree Geel was de enige van Team Nederland die haar leg wist te winnen en helaas verloren ze met 8-1 van Ierland. Nederland mag morgen gaan gooien voor de 5/6e plek.

Nederland moet bij de heren van Schotland winnen om nog kans te maken op de titel. De zenuwen waren hoog want de Nederlanders wilden natuurlijk de beker weer mee naar huis nemen. Het liep in het begin gelijk op en het was enorm spannend. De mannen van ons land hadden alles gegeven en wistem de winst er uit te slepen met een 13-10 overwinning op Schotland.

Na de eerste overtuigende winst gisteren van Wales gingen ze vandaag gewoon door met legs winnen. Dit maal tegen Noord-Ierland. Het was een goede wedstrijd met veel spannende legs, waarbij Wales de tweede overwinning boekte met 13-10. Om Nederland te redden voor de halve finale moest Engeland winnen van Schotland. In het begin was het een spannende wedstrijd die redelijk gelijk op liep. Na een tijdje liep Engeland uit, maar Schotland bleef net dichtbij genoeg om een gevaar te vormen. De oranje heren konden opgelucht ademhalen, aangezien Engeland met 13-9 won van Schotland. De laatste wedstrijd bij de mannen ging tussen Ierland en Noord-Ierland. De winnaar hiervan ging door naar de halve finale tegen Engeland. Het was een wedstrijd waarin Ierland domineerde en de heren van het gastland met 13-5 wisten te winnen van Noord-Ierland en plaatsen zich daarbij voor de halve finale.

Groep 1 vrouwen:
Wales vs Schotland: 6-3
Wales vs Noord-Ierland: 9-0
Schotland vs Noord-Ierland: 4-5

In deze poule is Wales nummer 1 met 2 keer winst en 15 legs. Nummer 2 is Noord-Ierland met 1 keer winst en 5 legs en de nummer 3 in de poule is Schotland met 0 keer winst en 7 legs.

Groep 2 vrouwen:
Ierland vs Engeland: 1-8
Nederland vs Engeland: 4-5
Ierland vs Nederland: 8-1

In deze groep is Engeland nummer 1 met 2 keer winst en 13 legs. Nummer 2 is Ierland met 1 keer winst en 6 legs en de nummer 3 in de poule is Nederland met 0 keer winst en 5 legs.

Groep 1 heren:
Ierland vs Wales: 7-13
Wales vs Noord-Ierland: 13-10
Ierland vs Noord-Ierland: 13-5

In deze groep is Wales nummer 1 met 2 keer winst en 26 legs. Nummer 2 is Ierland met 1 keer winst en 20 legs en de nummer 3 in de poule is Noord-Ierland met 0 keer winst en 15 legs.

Groep 2 heren:
Schotland vs Engeland: 9-13
Nederland vs Engeland: 5-13
Schotland vs Nederland: 10-13

In deze groep is Engeland nummer 1 met 2 keer winst en 26 legs. Nummer 2 is Nederland met 1 keer winst en 18 legs en de nummer 3 in de poule is Schotland met 0 keer winst en 19 legs.

Zondag

Op de finaledag ziet het schema er als volgt uit (Nederlandse tijd):

12:00 Vrouwen 5/6e plek: Noord-Ierland vs Nederland
12:45 Mannen 5/6e plek: Schotland vs Noord-Ierland
14:00 Vrouwen halve finale: Wales vs Ierland
14:45 Vrouwen halve finale: Engeland vs Schotland
15:30 Heren halve finale Engeland vs Ierland
16:45 Heren halve finale Wales vs Nederland
18:00 Vrouwen singlefinale: Rhian O’Sullivan vs Noa-Lynn van Leuven
18:20 Heren singlefinale: Gerard McGlynn vs Terry Nash
18:45 Vrouwen teamfinale: Wales/Ierland vs England/Schotland
19:30 Heren teamfinale: Engeland/Ierland vs Wales/Nederland
20:45 Prijsuitreiking

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *