Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Heren koppels - Dutch Open 2024

Damian Mol en Brian Raman koppelen het beste en winnen Dutch Open

Het koppeltoernooi bij de heren op de Dutch Open is een prooi geworden voor Damian Mol en Brian Raman. In de finale rekenden ze met sterk spel af met Jimmy van Schie en Jeroen Mioch.

Op vrijdag werd het grootste gedeelte van het koppeltoernooi al gespeeld, maar vandaag volgde de ontknoping. De duo’s Damian Mol/Brian Raman en Jimmy van Schie/Jeroen Mioch mochten het podium betreden om te strijden voor de titel. Het half Nederlandse, half Belgische koppel begon het sterkste: in 20 pijlen ging de eerste leg van 701 punten uit. Een 21-darter volgde, waardoor het gemiddelde ruim boven de 100 uit kwam. Van Schie gooide er een leg later wel een 180 in, maar moest samen met Mioch toezien hoe ze overklast werden.

Met een 22-darter wisten Van Schie en Mioch nog even aan te haken, maar een leg later keken ze tegen een 4-1 achterstand. In een race tot de vijf was dit dodelijk, en een leg later liepen ze in de val. Mol en Raman vonden nog een 20-darter, waardoor de handen de lucht in konden. De voormalige tourkaarthouders zegevierden in Assen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Damian Mol/Brian Raman: 97.17 / 62,5%
Jimmy van Schie/Jeroen Mioch: 85.72 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *