Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol

Damian Mol: ‘Ik dacht, ik moet na drie dagen weer naar huis’

Damian Mol pakte afgelopen week voor het eerst een tourkaart. Darts Actueel sprak met de 23-jarige Nederlander over het succes en wat hij verwacht van de aankomende twee jaar. Lees hier meer.

Damian Mol, 23 jaar en wonend in Sint Willebrord, won in 2020 al eens een Development Tour maar het behalen van een tourkaart is tot nu toe zijn grootste prestatie ooit. Zeker, omdat Mol er totaal niet van uit ging dat hij een tourkaart zou bemachtigen: “Ik ging naar Q-School en ik dacht ik moet na drie dagen weer naar huis. Dat was mijn eerste gedachte daar naar toe. We reisden met z’n drieën en ik dacht, wat zou het zuur zijn dat ik als enige de eerste drie dagen niet haal en dat ik daar moest blijven en kijken bij die anderen.”

Mol begon erg goed aan Q-School, hij werd namelijk meteen op de eerste dag één van dagwinnaars en kwalificeerde zich automatisch voor de Final Stage. “Ik had goed getraind en ik dacht na het behalen van de halve finale op de eerste dag (in de First Stage), hier kan misschien wel eens wat in zitten. Toen had ik twee rustdagen. Één dag heb ik uitgeslapen, de andere dag ben ik mee geweest te kijken bij mijn kamergenoot Wesley van Trijp. ‘s Middags heb ik nog een aantal uurtjes getraind. Dat viel allemaal goed en toen begon de echte Q-School.”

Mol begon vervolgens ook nog eens goed aan de Final Stage, hij bereikte de halve finales op de eerste dag. Op dag twee en drie werd en verloren in de tweede ronde, waardoor er toch een belangrijke laatste dag kwam. Op de laatste dag bereikte Mol de laatste 16 en wist toen dat hij zeker was van een tourkaart, zo vertelde hij tegenover Darts Actueel: “Op de eerste dag stond ik zo lekker te gooien en alles wat mee kon zitten ging ook naar mijn kant, en toen dacht als ik het nu meteen al regel zou ongekend zijn. Dan ging je uiteindelijk de halve finales eraf, maar natuurlijk was je tevreden met een halve finale. Dat weet je ook dat er drie moeilijke dagen aan gaan komen. Op de laatste dag wist ik na het behalen van de laatste 16 dat ik zeker was. Dat was echt een opluchting, ik ben even met mijn maten naar buiten geweest en staan praten en toen kwamen ze me ineens halen. Ik moest nog gooien en dat was ik eigenlijk helemaal vergeten. Ik was helemaal vergeten dat ik nog bezig was met een darttoernooi, maar die opluchting was zo groot dat ik hem had. Toen dacht ik nog wel, koppie erbij houden en een goede wedstrijd neerzetten. Ik wist ook niet dat Jimmy (Hendriks red.) op een tourkaart zat tegen mij.”

De Nederlander is niet van plan om doelen vooraf het seizoen neer te zetten, dan zet hij alleen maar meer druk om zichzelf vindt hijzelf: “Ik heb geen doelen gezet, ik ga gewoon lekker vrij uit gooien en hopelijk zo goed mogelijk spel neer te zetten. Wat er komt, komt er en wat er niet komt, helaas. Ik ga me geen druk opleggen van ik moet er vier van dit en wil er twee van dat. Ik denk dat ik me daar alleen maar de put in ga helpen.”

Bekijk hieronder het complete interview terug met Damian Mol.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *