Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol - Belgian Darts Open 2023

Damian Mol wint na comeback Euro Tour-debuut in België

De 24-jarige Damian Mol heeft zijn allereerste wedstrijd op de European Tour kunnen winnen. Na een 4-0 achterstand versloeg de Nederlander met 6-5 de Canadees Jeff Smith versloeg de Nederlander in de openingsronde van de Belgian Darts Open.

Damian Mol mocht zijn allereerste Euro Tour-wedstrijd zelf beginnen, maar liep meteen al tegen een break aan. Mol kreeg drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna Jeff Smith via dubbel 7 meteen de break plaatste. Dit volgde de Canadees op met een 17-darter om op een 2-0 voorsprong te komen. Mol begon de derde leg met een maximale score, maar kreeg geen pijl op de dubbel. Smith gooide een 104-finish uit voor een dubbele break voorsprong; 3-0. Nadat Mol twee pijlen op de dubbel miste voor de rebreak, wist Smith ook deze break te verzilveren door tops te gooien; 4-0.

In leg 5 kwam de Nederlander dan eindelijk op het scorebord, een 120-finish zorgde daarvoor. Dit goede gevoel nam ‘The Mol’ mee naar leg 6, met een 14-darter wist hij Smith te breaken en kwam zo terug tot 4-2. Echter kon Mol de break niet verzilveren, Smith antwoordde met een 13-darter om zo op matchpoint te komen. Toch gaf Mol niet op, met legs in 17,18 en 13 pijlen dwong de Nederlander een beslissende leg af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damian Mol: 88,75 / 35,3%
Jeff Smith: 86,52 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *