Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Damon Heta met twee titels in Melbourne zo goed als zeker voor het WK

Afgelopen weekend werd het op-ene-laatste DPA Tour weekend van jaar gespeeld. De Australische tour ging verder met toernooi 23 t/m 26 in Melbourne. Damon Heta had een ruim voorsprong op James Bailey voor een WK ticket, ging hij die voorsprong behouden? Lees hier meer. 

DPA Tour 23
DPA Tour 23 werd afgelopen vrijdag gespeeld. Raymond O’Donnell en Robbie King bereikten de finale. O’Donnell bereikte de finale met overwinningen op Dean Gibbs (6-3), Raymond Smith (6-3), James Bailey (6-5) en Steve Fitzpatrick (6-5). King bereikte de finale ten koste van Michael Cassar (6-4), Mike Bonser (6-4), Mick Lacey (6-1) en Damon Heta (6-5). Heta kwam dus een ronde verder dat concurrent Bailey en liep daarmee 4 punten uit. In de finale gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg miste King handenvol dubbels, waardoor O’Donnell met een 19-darter de eerste break plaatste. De break werd vervolgens eenvoudig verzilverd voor een 4-1 voorsprong. In de zesde leg miste King wederom darts op de dubbel, dit keer twee. O’Donnell gooide 60 uit en brak zo naar matchpoint toe. Met een 18-darter hield de Australiër zijn eigen leg en wist zo zijn tweede DPA Tour van het seizoen te winnen.

DPA Tour 24
DPA Tour 24 werd zaterdagochtend Nederlandse tijd gespeeld. Wederom wisten de topfavorieten Damon Heta en James Bailey de finale niet te bereiken. Tim Pusey en Gordon Glen Mathers wisten de finale te halen. Pusey begon erg goed aan het toernooi, hij won zijn eerste 3 partijen met een whitewash. Wiremu Kurupo, Rhys Mathewson en Michael Cassar moesten er aan geloven. In de halve finales was Pusey met 6-2 te sterk voor Mick Lacey. De ervaren Mathers, die dit jaar al twee keer een DPA Tour won, bereikte de finale met mooie overwinningen op Shane Wolter (6-1), Steve Powell (6-3), Paul Cotton (6-0) en Raymond O’Donnell (6-0). Heta verloor bij de laatste 16, terwijl Bailey een ronde verder kwam waardoor hij 4 punten in liep. In een heel erg spannende finale gingen de eerste 5 legs met de darts mee, waaronder een 120-finish en een 16-darter voor Pusey en een 14-darter voor Mathers. In de zesde leg plaatste Pusey de eerste break met een 13-darter voor een 4-2 voorsprong. Pusey gooide vervolgens een erg matige leg, waardoor Mathers met een 19-darter terug brak naar 4-3. Met een 18-darter werd de break verzilverd voor 4-4. Pusey hield zijn eigen leg in 16 darts voor 5-4, maar door Mathers ook zijn eigen leg won in 14 darts moest er een beslissende leg komen. Mathers kon geen triple meer gooien in de beslissende leg, terwijl Pusey 3 goede scorende beurten had waardoor hij met een 70-finish in 14 darts de titel pakte. Pusey won daarmee zijn eerste DPA Tour van het seizoen.

DPA Tour 25
Op zaterdagochtend werd ook DPA Tour 25 gespeeld. De nummer 1 geplaatste Damon Heta behaalde dit keer wel de finale, tegen Gordon Glen Mathers die zijn tweede finale van de dag bereikte. Heta wist zijn eerste finale van het weekend te halen door overwinningen op Tic Bridge (6-1), Jamie Rundle (6-2), Tim Pusey (6-3) en Brandon Weening (6-2). Mathers bereikte zijn tweede finale van het weekend, dit keer versloeg hij Tommy Hyland (6-0), Jason Fraser (6-2), Steve Fitzpatrick (6-5) en Raymond Smith (6-4). In de finale gingen heel veel legs met darts mee, in totaal gingen er 9 legs met de darts mee. In die 9 legs wist Heta o.a. een 13-darter een 143-finish te gooien, Bailey gooide een 105 en een 121-finish, maar ook een 11 en 12-darter! In de tiende leg wist ‘The Heat’ een 13-darter te gooien waardoor hij de finale met 6-4 wist te winnen en zijn zesde DPA Tour van het seizoen op zijn naam schreef. Heta eindigde op een toernooigemiddelde rond de 90. Concurrent Bailey verloor in de kwartfinales, waardoor de Australiër nu 62 punten voor staat op ‘The Bull’

DPA Tour 26
DPA Tour 26 begon zondagochtend in een poulefase. De finale van DPA Tour 25 werd op de zondag herhaald, Damon Heta en Gordon Glen Mathers bereikten de finale. Heta won al zijn 6 poulewedstrijden, waarin hij slechts 3 legs verloor. In de laatste 32 werd Joe Potter met 5-0 verslagen. In de laatste 16 en de kwartfinales werd twee keer met 5-1 gewonnen van Raymond O’Donnell en Tim Pusey. In de halve finales won Heta in een beslissende leg van Brody Klinge. Mathers won zijn 7 poulewedstrijden door slechts 2 legs af te staan. Na de poulefase bereikte de Australiër de finale ten koste van Tommy Hyland (5-2), Mike Bonser (5-0) en Mick Lacey (5-3) en Raymond Smith (5-3). In de finale wist Heta de eerste 3 legs te winnen. Met een 18-darter hield Mathers zijn eigen leg voor 3-1. Met een 17,15 en een 14-darter wist ‘The Heat’ de tweede finale van het weekend met 6-1 te winnen. Hiermee breidde hij zijn voorsprong uit naar 78 punten wat net niet genoeg is voor WK plaatsing. Met nog 4 toernooien te gaan moet Heta nog 3 punten pakken voor het WK-ticket.

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Damon Heta met twee titels in Melbourne zo goed als zeker voor het WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *