Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Damon Heta wint eerste rankingtitel bij PDC

Zondagmiddag was dag 2 van de Autumn Series met Players Championship 15. Het werd een teleurstellende dag voor de Nederlanders. Voor Joe Cullen en Damon Heta was dat niet het geval, zij bereikten de finale. Lees hier meer.

Route naar de finale

Joe Cullen werd de eerste finalist van Players Championship 15. Hij begon de dag met een eenvoudige 6-2 overwinning op Harald Leitinger. In de tweede ronde werd Conan Whitehead met 6-3 verslagen. Bij de laatste 32 produceerde ‘The Rockstar’ een gemiddelde van 109,5 om uiteindelijk met 6-5 te winnen van Daryl Gurney. Een ronde later werd Ricky Evans gewhitewasht. In de kwartfinales wist Cullen opnieuw een beslissende leg te winnen, dit keer met een 103 gemiddelde tegen Gerwyn Price. In de halve finales kwam Cullen 6-4 achter en overleefde 3 matchdarts, maar wist uiteindelijk de partij alsnog met 7-6 te winnen.

Damon Heta werd de tweede finalist en wist zijn allereerste vloerfinale te bereiken. De Australiër begon met een moeilijke tegenstander in de eerste ronde, Scott Waites werd met 6-5 verslagen. In de tweede ronde produceerde Heta een knappe prestatie door de nummer 1 van de wereld met 6-4 te verslaan. Bij de laatste 32 werd de de World Matchplay kampioen, Dimitri van den Bergh eenvoudig met 6-1 verslagen. Bij de laatste 16 overleefde Heta een aantal matchdarts van Ross Smith, maar won wel met 6-5. In de kwartfinales was ‘The Heat met 6-3 te sterk voor Martin Schindler. Stephen Bunting was de tegenstander in de halve finales, in een matige partij verzekerde Heta met een 7-3 overwinning zijn plaats in de finale.

Finale

Damon Heta begon de finale, doordat hij de bull had gewonnen. Heta hield via tops eenvoudig zijn eigen leg. Joe Cullen hield met een 14-darter ook zijn eigen leg. Met een knappe 70-finish hield de Australiër voor de tweede keer zijn eigen leg. Cullen stond in de vierde leg onder druk, maar dankzij een 154-finish wist hij toch nog zijn eigen leg te houden voor 2-2. Met een knappe 80-finish hield Heta voor de derde keer zijn eigen leg. In de zesde leg miste Heta twee darts op de dubbel voor de break, met een 56-finish hield de Engelsman alsnog zijn eigen leg voor 3-3. In de zevende leg miste Cullen een 170-finish op de bull voor de break, dankzij een knappe 121-finish hield de ‘The Heat’ zijn eigen leg. Cullen antwoordde perfect, met een 13-darter werd het 4-4.

In de negende leg kreeg ‘The Rockstar’ opnieuw kansen om te breaken, maar miste twee pijlen op de dubbel. Met een 17-darter hield Heta zijn eigen leg. In de tiende leg produceerde Heta de eerste break van de partij, met een 13-darter werd het 6-4. Met een 19-darter werd de break verzilverd en kwam Heta op matchpoint; 7-4. In de twaalfde leg miste Cullen dubbel 19 voor een 112-finish om in de wedstrijd te blijven. Met een 120-finish wist de 33-jarige Australiër zijn eerste rankingfinale met 8-4 te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 96,4 / 50%
Joe Cullen: 94,5 / 29%

Nederlanders

Het was geen erg succesvolle dag voor de Nederlanders op de Autumn Series. Veel Nederlanders verloren vroegtijdig. Zo was de eerste ronde het eindstation voor o.a. Jelle Klaasen, Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan. Michael van Gerwen verloor in de tweede ronde van Damon Heta, Vincent van der Voort verloor in dezelfde ronde. Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena verloren bij de laatste 32 van respectievelijk Ian White (6-3) en Ross Smith (6-5). Danny Noppert werd de beste Nederlander van de dag, hij bereikte de laatste 16. Daarin was Nathan Aspinall met 6-4 te sterk.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *