Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Damon Heta wint PDC Home Tour III

Na 18 speeldagen op de PDC Home Tour is dan eindelijk de finale aangekomen. De zeven beste darters die het beste presteerde in drie willekeurige poules, mochten voor de titel vechten vandaag. Helaas kwalificeerde er geen Nederlander.

Vooraf aan de finalegroep was Andy Boulton de favoriet. Boulton eindigde op de eindranking als eerste, boven Dobey en Michael Smith en kon zich dus de beste darter noemen over die 18 dagen, toch moest de Engelsman ook in de finalepoule nog presteren.

Boulton werd vergezeld door een flink groepje landgenoten. Luke Humphries, de winnaar van de PDC Home Tour II, Chris Dobey, Michael Smith en Steve West kwalificeerde voor de eindfase van het online darts toernooi. Krzystof Ratajski en Damon Heta waren de enige darters met een niet-Engelse nationaliteit; Pools en Australisch om precies te zijn.

Het toernooi betrof een verrassende wending te nemen. Ondanks dat Chris Dobey zijn eerste twee wedstrijden verloor en Damon Heta zijn eerste wedstrijd verloor, kwamen de beide mannen elkaar toch tegen in de allesbeslissende finale.

In de finale was Damon Heta opnieuw fenomenaal. De Australier gooide de Engelsman met een gemiddelde van 108.8 eraf en mocht met een 4-2 winst zichzelf de titelhouder noemen van de PDC Home Tour III. Heta volgt als winnaar in de reeks van Nathan Aspinall (winnaar Home Tour I) en Luke Humphries (winnaar Home Tour II).

Op de vraag of er ook een Home Tour IV georganiseerd zal worden, is nog geen antwoord gegeven. Wel is duidelijk dat het derde online toernooi van de PDC absoluut geen visitekaartje was voor de dartsorganisatie. Meerdere zelf opgestelde regels vooraf het toernooi, werden overschreden en onlogische en oneerlijke spelregels werden tijdens het toernooi toegevoegd.

Einduitslag:

1) Damon Heta 10
2) Chris Dobey 8
3) Andy Boulton 8
4) Krzysztof Ratajski 6
5) Luke Humphries 6
6) Michael Smith 4
7) Steve West 0

Finale:
Damon Heta 4-2 Chris Dobey

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *