Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damon Heta

Damon Heta wint tweede titel in zes dagen tijd

Damon Heta is de man van het moment! Na zijn titel in Gibraltar heeft de Australië vrijdag in Barnsley zijn tweede titel van het jaar gewonnen. Hij versloeg Dirk van Duijvenbode in de finale van Players Championship 26.

Damon Heta is op dit moment moeilijk te verslaan. Donderdag werd hij in de halve finale verslagen door Josh Rock, maar vrijdag bereikte ‘The Heat’ wederom een finale. Heta won op weg naar de finale van Niels Zonneveld (6-0), Kevin Burness (6-4), James Wade (6-1), John Michael (6-1), Matt Campbell (6-3) en Gerwyn Price (7-3).

In de finale trof hij Dirk van Duijvenbode. Hij bereikte de finale na overwinningen op Scott Marsh (6-3), Luke Woodhouse (6-3), Gian van Veen (6-4), Danny Noppert (6-2), Damian Mol (6-4) en Boris Krcmar (7-2).

De finale werd begonnen door Heta, maar zag Van Duijvenbode meteen in de eerste leg al breaken met een 96-finish. Deze break werd ook verzilverd voor een 2-0 voorsprong. Daarna gingen er 5 legs met de darts mee, waaronder twee 13-darters van Heta. Bij een 4-3 voorsprong voor de Nederlander, brak Heta in leg 8 terug met een 52-finish. Deze break verzilverde de Australiër ook, waardoor hij voor het eerst op voorsprong kwam; 5-4. In leg 10 produceerde ‘The Heat’ een knappe 11-darter en vergrootte daarmee zijn voorsprong. Een leg later produceerde hij nogmaals een leg in 11 pijlen, waardoor op matchpoint kwam; 7-4. In leg 12 wist ‘Aubergenius’ slechts één triple te gooien. Dit was duidelijk niet genoeg om de leg te winnen, dankzij een 85-finish zorgde Heta dat hij de laatste 6 legs van de partij won en zo zijn tweede titel binnen zes dagen op zijn naam schreef!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 103,52 / 47%
Dirk van Duijvenbode: 90,68 / 33%

Nederlanders

Naast de runner-up Dirk van Duijvenbode hadden verschillende andere Nederlanders ook een prima dag in Barnsley. Zo wist Damian Mol zijn allereerste kwartfinale als tourkaarthouder te bereiken. De Nederlander won o.a. van Krzysztof Ratajski en Gary Anderson. De laatste 16 was het eindstation voor Danny Noppert, Kevin Doets en Berry van Peer. Vijf Nederlanders verloren in de bordfinale; Gian van Veen, Jeffrey de Zwaan, Danny van Trijp, Jermaine Wattimena en Geert Nentjes.

Uitslagen

Kwartfinales
Dirk van Duijvenbode 6-4 Damian Mol
Boris Krcmar 6-1 Alan Soutar
Damon Heta 6-3 Matt Campbell
Gerwyn Price 6-2 Michael Smith

Halve finales
Dirk van Duijvenbode 7-2 Boris Krcmar
Damon Heta 7-3 Gerwyn Price

Finale
Damon Heta 8-4 Dirk van Duijvenbode

Image courtesy of FOTO: Mark Galliano (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *