Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Daniel Larsson overtuigt in Finland en pakt tweede PDC N&B toernooi

Na winst van Viljanen op de eerste dag van de PDNB-Tour in Finland, is het nu aan de andere darters uit Scandinavië en de Baltische Staten om hun beste beentje voor te zetten. Het tweede toernooi van het seizoen werd ook in Finland gespeeld.

Route naar de halve finales
Van de 64 deelnemers wisten Kim Viljanen, Ricky Nauman, Daniel Larsson en Darius Labanauskas de halve finales te halen. Kim Viljanen behaalde na het winnen van het toernooi op zaterdag, opnieuw de halve-finales. Hij versloeg onderweg Zanis Buklovskis (6-1), Jyri Ussa (6-1), Teemu Harju (6-1) en Oskar Lukasiak (6-3).

De Zweed Ricky Nauman behaalde de halve-finale ondanks een moeilijke loting in de eerste ronde. Nauman trof namelijk de tourkaarthouder Madars Razma, maar wist de Let knap te verslaan met 6-5. Vervolgens versloeg Nauman, Göran Eriksson (6-2), Andreas Harrysson (6-5) en Ville Petäjämäki (6-2).

Tourkaarthouder Daniel Larsson, ook uit Zweden, behaalde de halve finales door Henrik Primdal (6-0), Ivan Springborg (6-1), Jani Elijoki (6-0) en Marko Kantele (6-2) te verslaan. Darius Labanauskas uit Litouwen, ook tourkaarthouder, versloeg op zijn beurt Niels Heinsoe (6-1), Christian Johansen (6-1), Niels J. Hansen (6-1) en Asko Niskala (6-4).

Halve Finales
Kim Viljanen mocht in zijn halve finale aantreden tegenover Ricky Nauman. De man uit Finland begon erg goed aan de wedstrijd en wist dan ook maar 1 leg weg te geven. Vijf van de zeven gespeelde legs werden gewonnen door Kim Viljanen met een 100+ gemiddeld. Een geweldige prestatie van de Fin die met een gemiddelde van 102.8 opnieuw de finale wist te bereiken.

Een spannendere wedstrijd was deze tussen Darius Labanauskas en Daniel Larsson. Op papier is de man uit Litouwen groot favoriet in deze wedstrijd, maar niets bleek minder waar. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar uiteindelijk was het Larsson die met knappe gemiddeldes de laatste 4 legs wist te winnen en dus een finaleplaats wist te verzekeren.

Finale
De finale ging tussen Kim Viljanen en Daniel Larsson. Zou Viljanen opnieuw een titel op zijn naam schrijven? Het antwoord is nee, en dit werd al snel duidelijk in de finale. Daniel Larsson mocht aan de wedstrijd beginnen en wist meteen de eerste 2 legs van de Fin af te snoepen (0-2).

Daarna wist Viljanen nog wel een leg te winnen (1-2), maar kon niet voorkomen dat de Zweed met twee 15-darters en een 17-darter de navolgende drie legs pakte (1-5) waardoor de wedstrijd gespeeld bleek te zijn. Einduitslag: 2-6.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *