Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daniel Larsson

Daniel Larsson pakt titel en voorlopig WK-plek

Het PDC Nordic & Baltic Tour-weekend werd in Denemarken afgesloten met Pro Tour 6. Het was Daniel Larsson die mocht zegevieren, nadat hij in de finale Vladimir Andersen versloeg. Lees hier meer.

De zesde Pro Tour van 2022 werd gestart met 43 spelers. Opnieuw werd het een teleurstellend toernooi voor Johan Engström, voor hem wil het tot nu toe dit jaar nog niet echt lukken. In de tweede ronde was Mindaugas Barauskas te sterk in een beslissende leg. Ook Brian Løkken werd in dezelfde ronde uitgeschakeld door Dennis Nilsson.

Uiteindelijk wisten 5 van de 8 geplaatste spelers de kwartfinales te behalen. Dit lukte de winnaar van zaterdag niet. Andreas Harrysson verloor met 6-3 van de Let Janis Mustafejevs. De Deen Ulrich Meyn behaalde voor de tweede keer op een rij de kwartfinales, na een 6-4 zege op landgenoot Benjamin Drue Reus. De derde Deen die de kwartfinales bereikte was Patrick Heinsøe, die in de laatste 16 met 6-5 won van Marko Kantele. Uiteindelijk bleven de top 4 spelers over; Darius Labanauskas, Madars Razma, Vladimir Andersen en Daniel Larsson.

Het werd een herhaling van de finale van Pro Tour 1; Vladimir Andersen tegen Daniel Larsson. De finale begon met 5 breaks, waaronder een 108-finish van Andersen. In de zesde leg was het Larsson die via dubbel 10 voor het eerst zijn eigen leg hield voor 4-2 voorsprong. Andersen antwoordde vervolgens door zijn eigen leg te houden. Een leg later wist de Deen ook terug te breaken, met een knappe 64-finish maakte hij er 4-4 van. Toch was het Larsson die de eindsprint had. Met een 145-finish brak hij Andersen opnieuw en pakte met een 14-darter zijn eerste titel van 2022. De zesde verschillende winnaar in zes toernooien!

Uitslagen

Kwartfinales
Darius Labanauskas 6-0 Patrick Heinsøe
Daniel Larsson 6-2 Dennis Nilsson
Madars Razma 6-1 Ulrich Meyn
Vladimir Andersen 6-2 Janis Mustafejevs

Halve finales
Daniel Larsson 6-4 Darius Labanauskas
Vladimir Andersen 6-2 Madars Razma

Finale
Daniel Larsson 6-4 Vladimir Andersen

Order of Merit

Na 6 van de 10 toernooien staan Darius Labanauskas en Daniel Larsson voorlopig op een WK-plek. Madars Razma is gezakt naar plaats 3, maar hij staat op dit moment op een prima positie op de Pro Tour Order of Merit om zich te kwalificeren voor het WK.

  1. Darius Labanauskas 3025
  2. Daniel Larsson 2900
  3. Madars Razma 2650
  4. Vladimir Andersen 2450
  5. Dennis Nilsson 1650
  6. Andreas Harrysson 1450
  7. Benjamin Drue Reus 1175
  8. Marko Kantele 1150
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *