Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Daniel Larsson

Daniel Larsson wint PDCNB-titel in eigen land

Daniel Larsson heeft zondagmiddag de vierde PDC Nordic & Baltic Tour op zijn naam geschreven. In de finale had de Zweed weinig moeite met de Deen Benjamin Drue Reus. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zondagochtend begonnen 69 spelers aan Pro Tour 4 in Zweden. Vladimir Andersen en Jeffrey de Graaf begonnen de dag met pas hun eerste overwinning van het weekend, maar konden dit niet vervolgen. Bij de laatste 32 verloor Andersen met 6-4 van de nummer één geplaatste Marko Kantele, terwijl De Graaf met 6-1 onderuit ging tegen Jani Laurila. Ook Cor Dekker verloor in dezelfde ronde, Andreas Toft-Jørgensen versloeg hem in een beslissende leg.

Een ronde later waren het de geplaatste Paavo Myller, Mindaugas Barauskas, Oskar Lukasiak en Hannu Suominen die het strijdtoneel moest verlaten. Myller verloor met 6-0 van een uitstekende Daniel Larsson, die tot nu toe nog niet het beste van zichzelf heeft laten zien. Dit deed hij wél in de kwartfinales, met een gemiddelde van 100 versloeg hij Kantele met 6-1. Hij vervolgde dit met een matige halve finale, echter werd landgenoot Dennis Nilsson wel met 6-4 verslagen.

Aan de andere kant van het schema was het Benjamin Drue Reus de finale bereikte. In de halve finale versloeg hij Vitor Charrua met 6-2. Charrua werd hiermee de eerste IJslander ooit in een halve finale van een PDC-toernooi en doet hiermee goed zaken richting de World Cup of Darts.

Finale

De finale werd gestart door Daniel Larsson en nadat de eerste drie legs met de darts mee gingen, was het de Zweed die in leg vier de break plaatste. Een 127-finish in 12 darts leverde hem een 3-1 voorsprong op. Een leg later verzilverde Larsson de break door 72 uit te gooien. In de zesde leg kon Reus de triples niet vinden in zijn eigen leg, wat resulteerde in een tweede break. Larsson brak in 17 darts, waarna hij in hetzelfde aantal pijlen de titel binnenhaalde; 6-1.

Daniel Larsson: 84,48 / 46%
Benjamin Drue Reus: 77,71 / 11%

Uitslagen

Kwartfinales
Daniel Larsson 6-1 Marko Kantele
Dennis Nilsson 6-4 Jon Kirkeby
Benjamin Drue Reus 6-2 Vegar Elvevoll
Vitor Charrua 6-5 Tom Veje Kristensen

Halve finales
Daniel Larsson 6-4 Dennis Nilsson
Benjamin Drue Reus 6-2 Vitor Charrua

Finale
Daniel Larsson 6-1 Benjamin Drue Reus

Stand PDC Nordic & Baltic Tour

Daniel Larsson heeft met de titel goede zaken gedaan richting het klassement. Na drie matige resultaten, is het dankzij de titel nu geklommen naar de tweede plaats. Cor Dekker en Jeffrey de Graaf hopen dit weekend snel te vergeten, zij zijn gedaald naar plaats 7 en 8. Na tien toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Marko Kantele 2725
  2. Daniel Larsson 1650
  3. Mindaugas Barauskas 1425
  4. Benjamin Drue Reus 1100
  5. Tom Veje Kristensen 1050
  6. Hannu Suominen 775
  7. Cor Dekker 775
  8. Jeffrey de Graaf 775
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *