Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Danny Baggish ongeslagen tijdens CDC American Series

Doordat er dit jaar een streep door de CDC Tour ging, worden er nu twee losse weekenden georganiseerd voor zowel Canada en de USA. Matt Campbell wist afgelopen weekend zijn WK-ticket te pakken als Canadees. Afgelopen zaterdag werden de eerste twee toernooien voor de Amerikanen gespeeld.

CDC American Series 1

Alleen de Amerikaanse CDC tourkaarthouders mochten aan de vier toernooien van de American Series meedoen. Het aantal deelnemers voor dit weekend kwam terecht op 24 deelnemers, wat erg mager was. De grote afwezigen waren Leonardo Gates en Joe Huffman. De overige favorieten als Darin Young, Danny Baggish, Danny Lauby en Larry Butler waren wel aanwezig in Indianapolis.

Danny Baggish en Chuck Puleo begonnen erg goed aan het weekend, zij werden de eerste twee finalisten. Baggish rekende af met Andrew Bennett (6-2), Larry Butler (6-2), Gary Mawson (6-1) en Darin Young (6-2). In drie van de vier wedstrijden gooide Baggish een gemiddelde van boven de 90. De als nummer 2 geplaatste Puleo versloeg op weg naar de finale Paul Schwindamann (6-2), DJ Sayre (6-5) en Jason Brandon (6-1).

In een spannende finale wist Baggish het eerste gaatje te slaan. Bij een stand van 2-1 miste Puleo vier darts op de dubbel, waardoor Baggish via dubbel 5 op een 3-1 voorsprong kwam. Puleo wist zich goed terug te vechten, want met een 16- en 15-darter werd het 3-3. Vervolgens ging alles met de darts mee, waardoor er een beslissende leg moest komen. In de elfde leg produceerde Baggish een 14-darter en pakte daarmee de eerste toernooizege van het weekend. Beide heren eindigden de finale met een 90+ gemiddelde.

Kwartfinales:
Darin Young 6-4 Joe Beecroft
Danny Baggish 6-1 Gary Mawson
Chuck Puleo 6-5 DJ Sayre
Jason Brandon 6-2 Chris White

Halve finales:
Danny Baggish 6-2 Darin Young
Chuck Puleo 6-1 Jason Brandon

Finale:
Danny Baggish 6-5 Chuck Puleo

CDC American Series 2

In het tweede toernooi moesten de spelers aan de bak om Danny Baggish zijn tweede overwinning te voorkomen. Dit lukte niet, ondanks een moeilijke loting voor de Amerikaan. Baggish bereikte zijn tweede finale van het weekend dankzij overwinningen op Randy van Deursen (6-4), Darin Young (6-5), Joe Beecroft (6-0) en Joe Chaney (6-2). De tweede finalist was Danny Lauby, die zich al kwalificeerde voor het WK door het winnen van de CDC Continental Cup. Hij won op weg naar de finale van Paul Schwindamann (6-1), George Daniels (6-2) en DJ Sayre (6-5).

Aan het begin van de finale miste Lauby veel dubbels, waardoor Baggish al snel op een 4-1 voorsprong kwam. Toch bracht Lauby de spanning terug in de finale, hij won drie legs op rij met een 13-darter en finishes van 64 en 65 voor 4-4. Met een 86-finish in 12 darts hield Lauby zijn eigen leg en kwam daarmee op een 5-4 voorsprong. Met een 16-darter hield ook Baggish zijn eigen leg, waardoor er wederom een beslissende leg moest komen. In de elfde leg stond Lauby na 15 darts op 60 te wachten, maar door een geweldige 100-finish verzekerde Baggish zich voor zijn tweede zege van de dag.

Kwartfinales:
Danny Lauby 6-0 Joe Beecroft
Joe Chaney 6-5 Larry Butler
DJ Sayre 6-5 Chuck Puleo
Danny Lauby 6-2 George Daniels

Halve finales:
Danny Baggish 6-2 Joe Chaney
Danny Lauby 6-5 DJ Sayre

Finale:
Danny Baggish 6-5 Danny Lauby

Stand

Na twee toernooien kan Danny Baggish bijna zijn WK-ticket boeken, hij staat op dit moment 18 punten voor op Chuck Puleo. Wie kan Baggish nog stoppen met nog twee toernooien te spelen?

BAGGISH IN CONTROL OF WORLD CHAMPIONSHIP RACE AFTER SWEEP IN INDYThe 2020 Magic Darts Championship Darts Circuit…

Geplaatst door Championship Darts Circuit op Zaterdag 3 oktober 2020
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *