Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Danny Baggish

Danny Baggish pakt titel en neemt koppositie over

Afgelopen zondagavond heeft Danny Baggish de derde CDC Tour-titel gepakt in Brownsburg, Indiana. In de finale wist hij goede vriend Leonard Gates met 7-5 te verslaan. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Net als zaterdag begon 63 spelers aan het derde toernooi van de CDC Tour. Na een titel in het eerste toernooi, viel Matt Campbell erg tegen. In het tweede toernooi verloor hij met een gemiddelde van 57, zondag verloor hij met een gemiddelde van 63 van David Fatum. Ook Danny Lauby kende een teleurstellend weekend, hij verloor in de laatste 32 net als Jacob Taylor en David Cameron.

Joey Lynaugh liet wel zien dat hij echt klaar is voor de volgende stap. Zondag bereikte het 20-jarige talent opnieuw een kwartfinale, die hij met 6-4 verloor van de Candees John Norman Jnr. Toch werd de finale gespeeld met twee Amerikanen; Danny Baggish tegen Leonard Gates. Baggish bereikte zijn tweede finale van het weekend na overwinningen op Ross Snook (5-3), Matt Smooke (5-3), David Fatum (6-2), Kevin Luke (6-0) en Chuck Puleo (7-3). Gates ging voor zijn tweede titel op een rij, hij versloeg op weg naar de finale Tanner Picard (5-1), Bob Miske (5-3), Steve Warnock (6-2), Robbie Phillips (6-1) en John Norman Jnr (7-4).

Finale

De finale werd begonnen door Danny Baggish die uit de startblokken vloog, met drie legs op een rij waaronder een break had de Amerikaan snel een ruime voorsprong te pakken. Vervolgens gingen er vijf legs met de darts mee, waardoor er een tussenstand van 5-3 op het scorebord staan. Gates brak in leg 9 terug door een 14-darter te produceren en hield vervolgens zijn eigen leg voor 5-5, nadat Baggish meerdere pijlen miste om meteen terug te breaken. Baggish kwam toch als eerste op matchpoint, met een 76-finish kwam hij 6-5 voor. Gates kon er geen beslissende leg uit halen, hij kreeg 143 niet van het bord. ‘The Gambler’ profiteerde en pakte met een 68-finish zijn eerste titel van 2022!

Danny Baggish: 88,24 / 33%
Leonard Gates: 82,60 / 38%

Order of Merit

Na drie toernooien leidt Danny Baggish het algemene klassement met een kleine voorsprong op landgenoot Leonard Gates. De beste Canadees is nog altijd Matt Campbell, die na twee matige dagen, flinke concurrentie krijgt van John Norman Jnr. Na 12 toernooien plaatst de beste Amerikaan en Canadees zich voor het PDC WK van 2023.

  1. Danny Baggish 36
  2. Leonard Gates 31
  3. Chuck Puleo 26
  4. Matt Campbell 22
  5. John Norman Jnr 20
  6. Joey Lynaugh 18
  7. Jeff Springer 15
  8. Jim Widmayer 13

Uitslagen

Kwartfinales
Danny Baggish 6-0 Kevin Luke
Chuck Puleo 6-4 Jeff Springer
John Norman Jnr 6-4 Joey Lynaugh
Leonard Gates 6-1 Robbie Phillips

Halve finales
Danny Baggish 7-3 Chuck Puleo
Leonard Gates 7-4 John Norman Jnr

Finale
Danny Baggish 7-5 Leonard Gates

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *