Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Danny Baggish wint thriller, Hedman en Hamilton eruit

Na een enerverende middagsessie op het WK Darts 2021 was het vanavond dan eindelijk de beurt aan de nummer 1 van de wereld: Michael van Gerwen. Naast MvG stond de avondsessie ook in het teken van de terugkeer van Andy Hamilton en het debuut van Deta Hedman.

Andy Hamilton vs Nico Kurz

Na jaren van afwezigheid was het eindelijk weer “Hammer-time” op het podium van het PDC WK. Andy Hamilton speelde tegen de Duitser Nico Kurz, die vorig jaar indruk maakte door, onder andere, Joe Cullen uit te schakelen. De Duitser mocht de partij beginnen, maar kreeg meteen te maken met de hamer van Hamilton. Met een 72 finish was de eerste break van de partij een feit. Ook de tweede leg leverde een break op. Kurz vond de dubbel 9 en kwam op gelijke hoogte. Kurz wist de derde leg wel te behouden met een 86 finish en door de dubbel 20 te gooien liet ook Hamilton zich niet breken. Kurz mocht de laatste leg beginnen en hij beëindigde de eerste sessie door de dubbel 10 te raken. Kurz ging met een 1-0 voorsprong in sets de pauze in.

De tweede set werd begonnen door Hamilton, maar “The Hammer” deed dit belabberd. Kurz ging ietwat mee in het niveau van zijn tegenstander, maar besloot de leg toch goed met een mooie 134 finish. Na deze knappe break leek Kurz het goede ritme te pakken te hebben. De break werd verzilverd met een 15-darter. Hamilton wist nog wel de derde leg te pakken, maar moest Kurz nog ergens zien te breken. Dit lukte in de vierde leg, want Kurz miste 2 darts voor de set. Hamilton finishte 66, waarna hij nu zelf mocht beginnen voor de set. Hamilton wist de laatste leg te behouden met een 14-darter en de stand was weer gelijk: 1-1 in sets.

Na een aantal missers van beide mannen, leverde de eerste leg van de derde set toch een break op, nadat Hamilton de dubbel 8 had geraakt. Kurz wist deze break meteen ongedaan te maken door met een 14-darter terug te breken. Kurz wist de break wel te verzilveren door een 65 finish te gooien en nadat Kurz de dubbel 8 had gegooid, was de derde set voorbij en had Kurz de voorsprong weer te pakken.

In de eerste leg van de vierde set was het wederom Kurz die een tikje uitdeelde. Met Hamilton op dubbel 18 gooide de Duitser 100 uit en plaatste de Duitser de break. Hamilton kreeg de kans om terug te breken, maar hij miste tops vanaf 160. Kurz gooide de dubbel 10, pakte zijn vijfde leg op rij en kwam op matchpoint. Via de dubbel 10 wist Hamilton de reeks van Kurz te beëindigen, maar alsnog mocht de Duitser gaan gooien voor de wedstrijd. Met een 17-darter beëindigde Nico Kurz de partij en de Duitser mag zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Gabriel Clemens!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Nico Kurz: 87,91 / 34,38%
Andy Hamilton: 82,15 / 30,43%

Andy Boulton vs Deta Hedman

In de tweede wedstrijd van deze avond mocht de tweede dame van dit PDC WK haar opwachting maken. Deta Hedman had ook nog eens de bull gewonnen, dus mocht zij beginnen. Beiden darters begonnen zeker niet spetterend en beiden waren scorend zeer zwak. Deta Hedman miste ook nog eens zes darts op de dubbel en zo mocht Boulton breaken met een 23-darter. Hedman kon het scorend in de eerste set niet bijbenen en Andy Boulton lag scorend beiden legs 150 punten voor. Boulton kon dus de eerste set eenvoudig pakken met 3-0 en er werd hem niets in de weg gelegd.

Deta Hedman begon de tweede set ook niet zoals zij zou willen, zij gooide scorend gewoon te weinig om Boulton te kunnen volgen. Boulton wist zijn gemiddelde in de tweede set weer iets op te tillen en hij leek heel snel weg te lopen bij Hedman. De eerste leg had Boulton nog 18 pijlen nodig, maar de tweede en derde leg gingen keurig binnen 15 pijlen uit. Deta Hedman kwam scorend gewoon niet in de buurt en het zou een uitdaging worden om in de derde set nog een leg op het bord te krijgen.

In de eerste leg van de derde set was het dan toch zover, Boulton wist de 501 punten niet van het bord te krijgen in 18 pijlen en Hedman profiteerde hiervan. Het bleef ook niet bij deze ene leg, Deta Hedman leek haar niveau ook nog op te kunnen krikken en Boulton leverde iets aan niveau in. Hedman pakte ook nog eens de tweede leg in 18 pijlen en zo leek Hedman de tweede set te kunnen pakken. Boulton leek de 15 darters niet meer te kunnen vinden en dit zorgde ervoor dat Hedman weer 18 pijlen kreeg voor de derde leg. D20 viel ook nog met de eerste pijl en dit zorgde voor een 17-darter.

In de derde set bleek alweer snel dat Hedman tekort komt als Boulton 15 darters zou gooien. Boulton kon de triples weer aaneen rijgen en liep zo weer scorend snel uit op Hedman. De eerste leg won Boulton met een 14-darter en de tweede leg ging zelfs met een 13-darter. In de derde leg was Boulton niet in vijf beurten uit, Hedman kreeg dus de kans op 121 en miste hem op de Bull. Boulton besliste de wedstrijd door de derde matchdart raak te gooien. Hedman was scorend niet goed genoeg om 15-darters te produceren en kwam dus tekort voor Andy Boulton.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Andy Boulton: 90.87 / 38.1%
Deta Hedman: 79.66 / 30%

Damon Heta vs Danny Baggish

De derde partij tussen Damon Heta en Danny Baggish bleek op voorhand een kraker te worden. Baggish won de bull en mocht de partij beginnen, maar miste twee pijlen op de dubbel. Damon Heta wist meteen te profiteren en brak met een 109-finish. De break werd met een 17-darter verzilverd. In de derde leg kreeg Heta al meteen de kans om de set te pakken, maar een 72-finish werd gemist. Hierdoor wist Baggish zijn eerste leg te pakken dankzij een 58-finish. Een leg later kreeg Heta opnieuw een setdart, maar een 68-finish werd gemist. Met een 17-darter plaatste Baggish de rebreak en mocht de vijfde en beslissende leg beginnen. In een spannende leg gooide de Amerikaan een 113-finish en hield daarmee alsnog zijn eigen set.

Damon Heta kwam goed uit de pauze, met een 84-finish hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Heta twee pijlen op dubbel 16, waardoor Baggish via dubbel 10 toch zijn eigen leg hield. Met een 14-darter hield ‘The Heat’ vervolgens wel weer zijn eigen leg, voordat Baggish er via tops 2-2 van maakte. De beslissende leg werd begonnen door Heta, maar zag zijn tegenstander beginnen met twee keer 140. Heta kreeg 122 niet uit, waardoor Baggish met een hele knappe en belangrijke 76-finish op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

Danny Baggish begon aan de derde set en deed dat door in 17 darts zijn eigen leg te houden. In de tweede leg gooide Heta een waanzinnige 146-finish uit, met Baggish wachtend op 60. Met drie 140’ers en een 81-finish in 11 darts plaatste Heta de break. Een leg later miste de Amerikaan een 130-finish op de bull, waarna Heta met een 160-finish de set afpakte en terug kwam tot 2-1.

Heta begon goed aan set 4, hij hield in 16 darts zijn eigen leg. In de tweede leg miste Baggish een 164-finish op de bull, waarna Heta met een 48-finish zijn vijfde leg op rij won. De set werd binnen gehaald met een 100-finish in 12 darts, 2-2 in sets!

De beslissende set werd begonnen door Baggish. Echter was het de Australiër die de eerste breakkansen kreeg, maar hij miste twee pijlen op dubbel 18. Hierdoor wist Baggish via dubbel 8 zijn eigen leg te houden. Heta vergat de leg snel en maakte er 1-1 van. In de derde leg miste Baggish een 72-finish op tops om op matchpoint te komen, Heta stapte in en plaats via dubbel twee de nodige break. Een leg later kreeg Heta als eerste de matchdarts, maar kreeg ze er niet in. In totaal werden er 5 matchdarts gemist, waardoor ‘The Gambler’ in 27 darts terugbrak. De Amerikaan begon met een maximale score aan de leg, maar miste een 97-finish op tops voor de wedstrijd. Heta kreeg nog één kans op 96, maar met tops werd gemist. Uiteindelijk hield Baggish zijn zenuwen in bedwang en pakte met een 16-darter alsnog de 3-2 overwinning in sets!

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Danny Baggish: 88,44 / 27,78%
Damon Heta: 91,65 / 36,36%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *