Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Danny Jansen: ‘De trainingssessies met Christian Kist hebben enorm geholpen’

Danny Jansen is de jongste speler die dit jaar een tourkaart wist te bemachtigen. De 19-jarige Nederlander eindigde als vijfde op de Order of Merit van de European Q-School Final Stage wat genoeg was voor een tourkaart. Darts Actueel sprak met Jansen.

Danny Jansen eindigde 2021 in mineur door in de finaleronde van de WDF WK Qualifier met 6-5 te verliezen van Ryan de Vreede. Jansen speelde de hele dag erg sterk, met o.a. twee 100+ finishes, maar kon zich niet belonen met een plaats op Lakeside.

Het niveau van dat kwalificatietoernooi nam hij mee naar Q-School begin januari dit jaar en verraste daar door een tourkaart te bemachtigen. Tijdens de First Stage won hij op de eerste twee dagen geen enkele wedstrijd, maar wist op de laatste dag de dagwinst te pakken waardoor hij zich alsnog zeker stelde voor de Final Stage. Bij de Final Stage kende Jansen twee goede dagen, dag één en dag drie. Op dag 1 bereikte hij de kwartfinales, waar de latere winnaar Jose Justicia met 6-2 te sterk was. Op dag drie lukte het Jansen om zelfs nog een ronde verder te komen, bij de halve finales werd er met 6-4 verloren van latere winnaar Luc Peters. Een totaal van 7 punten was uiteindelijk genoeg voor een tourkaart.

Het verraste Jansen enenigszins dat hij een tourkaart pakte bij zijn tweede deelname op Q-School, zo vertelde hij het volgende: “Natuurlijk ga je er heen met het doel dat je hem wilt hebben, in ieder geval daar ga je wel voor. Eigenlijk was het wel een verrassing. Ik ben nog erg jong, maar ik ben erg blij dat ik hem heb.”

Tijdens de corona-periode met weinig toernooien in Nederland heeft Jansen vooral zijn spel ontwikkeld door te trainen met goede spelers uit zijn omgeving. “Ik heb vooral met Christian Kist en andere spelers uit de buurt gegooid om mijn spel te verbeteren. Ik heb nog meer uren gemaakt dan voorheen. Ik denk dat dat nu nog meer moet, zeker omdat we nu een nieuwe periode ingaan. We gaan ons best doen en dan moet dat goed komen”, aldus een gemotiveerde Jansen.

Wat verwacht de jonge Holtenaar van zijn eerste twee jaar als professionele dartsspeler bij de PDC? Tegenover Darts Actueel vertelde hij dat hij zo snel mogelijk goede prestaties wil leveren: “Dat ik gewoon goed spel laat zien. Natuurlijk krijg je klappen, maar ik hoop ook dat het zo snel mogelijk andersom zal zijn. Dat je een keer goede prestaties levert en dat soort dingen. Ik denk persoonlijk dat dat wel kan, maar je zal ook behoorlijke tikken gaan krijgen. Daar wordt je wel hard van.”

Bekijk hieronder het complete interview met ‘Menum Power’.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *