Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Danny Jansen walst over Kleermaker heen in Stuttgart 

Een Nederlands onderonsje in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix: Danny Jansen en Martijn Kleermaker mochten het tegen elkaar opnemen in Stuttgart. Kleermaker kwam nauwelijks aan bod en zag Jansen doorstromen naar de volgende ronde.  

Kleermaker mocht de wedstrijd beginnen en had zeventien pijlen nodig om de eerste leg te behouden. Vanaf dat moment was Danny Jansen al wat de klok sloeg. Hij behield binnen vijftien darts zijn eigen leg en wist daarna meteen de eerste break van de wedstrijd te plaatsen: binnen twintig pijlen pakte hij de leg die Kleermaker begon. Deze wist ‘The Mullet’ vervolgens ook nog te verzilveren in negentien darts. Tussenstand: 4-1 voor Jansen. 

Ondanks dat hij de leg startte met een score van honderdtachtig, wist Kleermaker de zesde leg van de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Hij mistte meermaals de dubbel en werd nogmaals gebroken: Jansen pakte zijn leg af in veertien darts. De jonge Nederlander met het typerende matje in de nek verzilverde de break in veertien darts. Met nog een break in veertien pijlen, liet Danny Jansen een eindscore van 6-1 noteren. Zaterdag mag hij het opnemen tegen Brendan Dolan. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Martijn Kleermaker: 85,72 / 11,10%% 
Danny Jansen: 93,70 / 54,50%% 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *