Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Danny Lauby pakt eerste CDC-titel 2021

Danny Lauby heeft het eerste toernooi van de CDC Tour 2021 op zijn naam geschreven. De Amerikaan, die op het afgelopen WK indruk maakte, versloeg in een finale van uitstekend niveau Leonard Gates.

Hoe verging de dag?

66 spelers begonnen in Tampa, Florida aan het eerste toernooi van de CDC dit jaar. Zowel in de Verenigde Staten als in Canada staan er zes toernooien op de planning, de beste speler na die zes toernooien verdiend een plek op het PDC WK. Danny Baggish, de grote man in de USA, is inmiddels in het bezit van een Tour Card en heeft er daardoor ook voor gekozen niet af te reizen. Er liggen dus kansen voor mannen als Danny Lauby, Darin Young en Leonard Gates. Ditzelfde geld ook voor iemand als Larry Butler, maar ‘The Bald Eagle’ verloor al bij de laatste 32 van Nick Georgeson (5-3). Gary Mawson, vorige week nog actief in Duitsland op de Challenge Tour, ging in dezelfde ronde met 5-0 onderuit tegen Jake Womack.

Danny Lauby en Leonard Gates, naast Danny Baggish en Gary Mawson de enige Amerikanen die ook Q-School speelden, wisten uiteindelijk de finale te halen. Lauby kwam gedurende de dag nog wel goed weg. Zijn eerste drie wedstrijden won hij redelijk eenvoudig tegen Kevin Burt (5-0), Paul Achenbach (5-3) en Gino Florian (5-2), maar in de kwartfinale had hij al het geluk van de wereld. Tegen Chris Lim kwam hij 5-1 achter, waarna Lim ook nog eens zes matchdarts miste. Lauby draaide het om en won alsnog met 6-5. In de halve finale versloeg hij daarna Chuck Puleo met 6-3.

Gates begon ook met een 5-0 zege (tegen Chris Cherry), waarna hij een zelfde soort scenario als Lauby tegenkwam. Tegen Bruce Robbins kwam hij 4-0 achter, waarna ook hij meerdere matchdarts overleefde en de wedstrijd nog won. Simpele overwinningen op John Steinhofer (5-1) en Jake Womack (6-0) volgden, waarna Darin Young in de halve finale met 6-3 klop kreeg.

Finale

Twee topnamen in de finale, en dus beloofde dit een mooie wedstrijd te worden. Lauby mocht beginnen en vuurde meteen een 13-darter af. Door direct te breken in 18 pijlen en weer zijn eigen leg te houden, dit keer in 14, kwam hij meteen op 3-0. Gates haakte aan met een 16-darter, maar Lauby versnelde weer met een leg in 12 pijlen. Nadat beide mannen een 17-darter produceerden was het daarna snel klaar. Lauby brak Gates nog een keer in 18 pijlen en wist zo de wedstrijd naar zich toe te slepen. De Amerikaan lijkt vastberaden om weer naar het WK te gaan.

Danny Lauby: 94.65 / 50%
Leonard Gates: 91.21 / 17%

Order of Merit

Danny Lauby gaat na één toernooi logischerwijs aan kop. De op papier vier beste namen staan allemaal in de top vier.

  1. Danny Lauby 18
  2. Leonard Gates 12
  3. Darin Young 8
  4. Chuck Puleo 8
  5. Chris White 6
  6. Chris Lim 6
  7. Alex Reyes 6
  8. Jake Womack 6

Uitslagen

Kwartfinales
Darin Young 6-4 Alex Reyes
Leonard Gates 6-0 Jake Womack
Chuck Puleo 6-5 Chris White
Danny Lauby 6-5 Chris Lim

Halve Finales
Leonard Gates 6-3 Darin Young
Danny Lauby 6-3 Chuck Puleo

Finale
Danny Lauby 6-2 Leonard Gates

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *