Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert baalt na verloren finale: ‘In mijn eigen legs gooide ik gewoon minder’

Danny Noppert heeft zondagavond net niet zijn eerste Euro Tour-titel op zijn naam kunnen schrijven. De Fries verloor de finale van de Dutch Darts Championship met 8-7 van Michael Smith. Na afloop sprak Darts Actueel met Noppert.

Na overwinningen op Arjan Konterman (6-0), Martin Schindler (6-5), Peter Wright (6-5), Boris Krcmar (6-5) en Callan Rydz (7-2) mocht Danny Noppert het in de finale opnemen tegen de man in vorm, Michael Smith.

Noppert kwam 4-2, 5-3, 6-4 en 7-5 achter te staan, maar wist zich met drie knappe 100+finishes en een belangrijke dubbel 2 terug te vechten tot 7-7. In de beslissende leg, die Smith mocht beginnen, was het toch de Engelsman die dankzij een 104-finish zijn vijfde Euro Tour-titel op zijn naam schreef.

“In zijn legs gooide ik goed, in mijn eigen legs gooide ik gewoon minder. Ik weet niet waar het aan lag. Dan break ik hem weer, en dan in je eigen leg vervolgens niet lekker aanzetten. Maar over het algemeen een goed weekend gegooid”, aldus Noppert tegenover Darts Actueel.

Toch staat ‘The Freeze’ met een steeds beter gevoel en niveau op het podium. Zo liet het dat ook weten in zijn interview na de verloren finale: “Ik ben de laatste tijd gewoon lekker op het podium aan het gooien. Dan probeer je die lijn door te zetten en dat is gewoon gelukt dit weekend. Natuurlijk wil je met de beker in je hand staan, maar ik kan allemaal zeggen dat ik toch trots ben op mijzelf.”

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Danny Noppert baalt na verloren finale: ‘In mijn eigen legs gooide ik gewoon minder’