Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Danny Noppert bereikt kwartfinales na ruime zege

Danny Noppert heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UK Open. Zaterdagavond werd er met ruime cijfers gewonnen van landgenoot Dirk van Duijvenbode bij de laatste 16. Lees hier meer.

Noppert pakt belangrijke break

De wedstrijd werd begonnen door Danny Noppert en deed dat met een knappe 119-finish in 12 darts. Dirk van Duijvenbode antwoordde goed, met dubbel 4 hield hij zijn eigen leg. In de derde leg was het Van Duijvenbode die de eerste break plaatste. Met een 17-darter kwam hij 2-1 voor. Het leek erop dat Van Duijvenbode de break ook ging verzilveren, maar miste twee pijlen op dubbel 16. Noppert wist meteen te profiteren en brak met een 87-finish terug naar 2-2. In de laatste leg voor de pauze was het Noppert die de voorsprong terugpakte, met een 14-darter kwam hij 3-2 voor.

Noppert zet door

De goede vorm zette Noppert in de tweede sessie door. In de zesde leg gooide Noppert een 180’er en plaatste via dubbel 13 de break. Een leg later verzilverde ‘The Freeze’ de break via dubbel 10 voor een 5-2 voorsprong. Van Duijvenbode kreeg het scorende vermogen niet voor elkaar en dat resulteerde in een tussenstand van 8-2 in de tweede pauze. Noppert won de laatste drie legs in twee keer 15 darts en één keer in 16 darts.

Noppert wint met ruime cijfers

Noppert kwam goed uit de pauze, met een 84-finish kwam de Fries op matchpoint; 9-2. Een leg later maakte Noppert het meteen vakkundig af. Met zijn zesde 180’er produceerde Noppert een 13-darter voor een ruime 10-2 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 99,05 / 50%
Dirk van Duijvenbode: 87,23 / 25%

De uitslagen van de overige partijen in de laatste 16 zijn te vinden in ons toernooicenter. Bekijk hieronder alle uitslagen van de laatste 16. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

Laatste16Uitslag
Danny NoppertDirk van Duijvenbode10-2
James WadeBoris Krcmar10-8
Peter WrightWilliam O'Connor7-10
Gerwyn PriceCallan Rydz10-3
Ricky EvansKeane Barry5-10
Ryan SearleSebastian Bialecki6-10
Mensur SuljovicMichael Smith9-10
Damon HetaJonny Clayton10-8
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *