Danny Noppert de baas over matige Jeffrey de Zwaan

Danny Noppert is als overwinnaar uit de strijd tussen de twee Nederlanders gekomen. ‘Noppie’ kende weinig problemen tegen een matige Jeffrey de Zwaan.

De loting koppelde afgelopen week met Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan twee Nederlanders aan elkaar. Beide mannen werden tijdens hun walk-on luidkeels aangemoedigd, het was aan hun om het publiek aan hun kant te krijgen. De Zwaan bracht de wedstrijd in gang, en met een 16-darter deed hij dit ook prima. Noppert leek de juiste afstemming nog te zoeken, en na drie missers gaf hij zijn leg cadeau aan De Zwaan. Noppert kwam nu dan toch in zijn eigen spel, en een 14-darter om te breaken werd gevolgd door een 138-finish voor een 15-darter. De Zwaan zakte juist richting de pauze steeds verder weg. ‘The Black Cobra’ kreeg echter het geluk dat Noppert twee pijlen miste voor de 3-2, waardoor hij met een 60-finish dezelfde ruststand op het bord zette, alleen dan in zijn voordeel.

Met een 14-darter was het Noppert die goed uit de pauze kwam. Bij De Zwaan leek het alsof hij niet terug was gekomen, want in zijn eigen leg werd hij op grote achterstand gezet. In 18 pijlen wist Noppert ook de break en de 4-3 voorsprong te pakken. De nuchtere Fries bleef zelf veel dubbels missen, maar doordat hij scorend de baas was over De Zwaan bleef hij de bovenliggende partij. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. De overwinning was daarna ook binnen. De Zwaan gooide nog een 180, maar met zijn tweede matchdart won Danny Noppert de wedstrijd. Hij treft morgen Gary Anderson.

Danny Noppert: 93.66 / 27.27%
Jeffrey de Zwaan: 84.54 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *