Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Danny Noppert in oranje duel de baas over Wessel Nijman

Danny Noppert blijft onklopbaar in de tweede ronde op de European Tour. ‘The Freeze’ liet ook tegen Wessel Nijman zijn topvorm zien: 6-3.

Maar liefst acht Nederlanders mochten in Graz deelnemen aan de tweede ronde, waardoor het bijna onvermijdelijk was dat landgenoten elkaar zouden treffen. Danny Noppert en Wessel Nijman werden zo aan elkaar gekoppeld, en beide mannen leken er meteen zin in te hebben. Met een 13-darter opende Noppert scherp, waarna Nijman volgde met een leg in 15 pijlen. De Fries, die de laatste tijd sowieso al in topvorm steekt, bleef daarna het gaspedaal vinden met legs in 13 en 14 pijlen.

Beide mannen stonden ruim boven de 100 gemiddeld te spelen: ook Nijman deed met twee 15-darter een duid in het zakje. De jonge darter uit Uitgeest kreeg daarna vanaf 121 zelfs de kans op de break, maar kreeg nadat hij de bull net miste de deksel op de neus. Noppert gooide 100 uit, waarna ‘The Freeze’ met een 15-darter daarna zelf wél een break vond. De stand kwam op 5-3, waardoor het verzet was gebroken. Nijman kreeg nog twee pijlen om in leven te blijven, maar die kans ging in rook op. Noppert vond tops, waardoor hij voor de vijfde keer dit jaar zijn openingswedstrijd won op de European Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Danny Noppert: 104.03 / 60%
Wessel Nijman: 99.76 / 27,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *